Imaginea cu Joe Biden care a făcut înconjurul planetei. Toată lumea s-a speriat, a apărut explicația unui preot

Beatrice Dumitru 23.02.2023, 20:27
Imaginea cu Joe Biden care a făcut înconjurul planetei. Toată lumea s-a speriat, a apărut explicația unui preot

Președintele american Joe Biden a fost invitat, miercuri, la summitul B9 de la Varșovia, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și nouă șefi de stat de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Liderul de la Casa Albă a apărut cu un semn în frunte, iar imaginea a făcut înconjurul lumii. Un preot a explicat ce semnificație are, de fapt, semnul.

Ce semnificație are semnul cu care a apărut Joe Biden la summitul B9

În timpul vizitei sale în Polonia, președintele Joe Biden a marcat Miercurea Cenușii și începutul Postului Mare și a participat la o liturghie privată în camera sa de hotel, celebrată de un preot polonez. După acest moment, Joe Biden a participat la summitul B 9 al țărilor care alcătuiesc flancul estic al NATO, unde a apărut cu un semn în frunte, ceea ce a stârnit un val de reacții în mediul online.

Joe Biden, al doilea președinte catolic din istoria Statelor Unite, a fost văzut cu o cruce din cenușă pe frunte la întâlnirea cu șefii de stat de pe flancul estic al NATO. Mulți au confundat semnul cu o vânătaie și au presupus că președintele s-a lovit la cap, dar, de fapt, cenușa semnifică semnul credinței sale prin care marchează Miercurea Cenușii.

Imaginea cu Joe Biden care a făcut înconjurul planetei. Toată lumea s-a speriat, a apărut explicația unui preot
Joe Biden, alături de preotul polonez. Sursa foto: Facebook

Astăzi, mă alătur creștinilor din întreaga lume pentru a celebra Miercurea Cenușii. Timpul Postului Mare este un timp pentru reflecție și discernământ și o oportunitate de a ne angaja din nou lui Dumnezeu și unii altora. Să continuăm să păstrăm credința și să privim cu inimile pline de speranță spre Paște”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Ce a dezvăluit preotul polonez

Ulterior, și preotul Wieslaw Dawidowski, un părinte augustin, a scris pe Facebook că i-a dat cenuşă lui Joe Biden și a publicat fotografii din timpul slujbei private. Acesta a spus că s-a rugat îmreună cu liderul de la Casa Albă pentru pace, la doar câteva zile după ce președintele a vizitat Ucraina pentru a marca un an de la invadarea țării de către Rusia.

„Chiar și cei mai puternici din această lume ăși dau cu cenușă dacă aparțin tradiției catolice. Am avut onoarea astăzi să pun cenuşă pe fruntea preşedintelui SUA, domnul Joe Biden. Totul s-a petrecut în mare secret, dar acum pot să vorbesc: într-o capelă improvizată, lângă apartamentul președintelui. Ne-am rugat pentru pace, convertirea Rusiei și lumina Duhului Sfânt pentru domnul președinte”, a spus Dawidowski.

Biden a marcat și anul trecut Miercurea Cenușii într-o ceremonie privată. El a fost la Washington și a primit cenușă de la cardinalul Wilton Gregory, timp în care s-au rugat împreună pentru poporul ucrainean, notează The Hill.

Anul trecut, președintele american a spus că a renunțat la dulciuri în Postul Mare, fiind cunoscut ca un mare iubitor de înghețată. Anul acesta nu a spus ce nu va mânca în această perioadă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...