Imaginea care a marcat-o pe viață pe Elena Udrea. A dezvăluit-o după ce a intrat la închisoare

Andra Daoud 11.08.2022, 10:35
Imaginea care a marcat-o pe viață pe Elena Udrea. A dezvăluit-o după ce a intrat la închisoare

Aflată în arest de aproximativ patru luni, Elena Udrea a făcut o dezvăluire emoționantă. Pe contul său de Facebook a apărut o postare amplă despre condițiile din penitenciarele românești. Fostul ministru al Turismului a luat atitudine în urma unei vizite pe care a primit-o recent în spatele gratiilor și care a marcat-o pe viață. De ce cataloghează Udrea drept „inuman” ce se întâmplă în închisoare.

Întâlnirea care a marcat-o pentru totdeauna pe Elena Udrea

Elena Udrea se află în arest de aproximativ patru luni. După ce a stat o perioadă în arestul poliției din Bulgaria, acolo unde a fost prinsă în timp ce încerca să fugă în Grecia, fosta politiciană a fost transferată în România, unde își ispășește în prezent pedeapsa în dosarul „Gala Bute”. Deși inițial a spus că nu dorește ca fiica ei să o vadă după gratii, se pare că s-a râzgândit ulterior.

Dorul de mamă a determinat-o pe Udrea să facă demersuri pentru a primi vizita fiicei sale după gratii. După ce informația a ajuns în presă, fostul ministru al Turismului a recunoscut că fetița ei a vizitat-o în închisoare. Pe contul de Facebook el Elenei Udrea a apărut o postare amplă, în care aceasta a relatat cum a decurs vizita și de ce consideră că o astfel de experiență, așa cum este posibilă în penitenciarele românești, îl poate marca pe viață pe un copil.

„Pentru că tot s-a aflat ‘pe surse’ din interiorul penitenciarului, și chiar în timp real, că am fost vizitată de fetița mea, vă confirm că după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul! Aș fi dorit că Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași să își viziteze mama, acum 6 ani.

Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o să aduc în discuții o știre absurdă creată de prevederea legală care face că un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit ‘dispozitiv de protecție’, fără să poată atinge, fără să îi poată st în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie că asta?

Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viață. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei???

S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri ‘mama și copilul’, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a transmis Elena Udrea, prin intermediul rețelei sociale.

Imaginea care a marcat-o pe viaa pe Elena Udrea. A dezvaluit-o dupa ce a intrat la inchisoare
Mesajul postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea

„Lăsați copiii să își poată întâlni mamele”

„Sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ai căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții și, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuși infractori. Deci, la ce și cui folosește această lege inumană, ilogică, barbară chiar?

Lăsăți copiii să își poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe luna în care sunt permise vizitele, de îmbrățisarea lor, să poată sta în brațele lor să simtă iubirea și alinarea pe care brațele și săruturile unei mame le aduce. Și în același timp, în acest fel ar scădea și presiunea psihică și suferința pe care o mamă în detenție le resimte tocmai din cauza despărțirii de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedica să se adapteze, sau chiar le îmbolnăvește grav.”, a mai transmis fostul ministru.

În urmă cu câteva zile, Adrian Alexandrov, declara că a creat o poveste pentru cea mică, astfel încât să explice lipsa mamei ei de acasă. Eva Maria, fetița Elenei Udrea și a lui Adrian Alexandrov, nu are încă 4 ani împliniți, așa că a fost dificil să îi explice de ce mama ei nu mai vine acasă.

„Noi am avut grijă ca în timp să reușim să construim un scenariu, pentru că ea este la vârsta în care încă poate fi ușor manipulată și i-am creat un scenariu în care mama este la birou, momentan nu poate să vină acasă, iar întâlnirea dintre cele două clar a fost emoționantă.

Elena s-a abținut cu greu să nu-și manifeste emoțiile. Pentru că vă dați seama că în mintea copilului trebuia să fie un moment de bucurie, iar dacă își vedea mama plângând totul se putea transforma într-o experiență traumatizantă, neînțelegând de ce după atâta timp mama ei când o vede începe să plângă.”, a declarat bărbatul, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe