Imagine rară cu Angela Similea, de la plajă, de pe vremea lui Ceaușesu. Artista era de o frumusețe copleșitoare. Foto

Redacția IMPACT 03.07.2020, 20:22

Angela Similea a rămas una din cele mai faimoase cântărețe de muzică ușoară de la noi, chiar dacă acum și-o mai amintesc doar mamele și bunicile noastre. Hiturile sale vor rămâne mereu în memoria românilor.

Angela Similea, un corp de invidiat în tinerețe

Angela Similea era superbă în tinerețe și avea un corp de invidiat. Era o femeie superbă, cu acei cârlionți clasici care au făcut-o celebră. Putem spune fără menajamente că era una din divele Epocii de Aur. Într-o fotografie din anul 1975, Angela Similea apare pe plajă, cu zâmbetul larg. Solista radia de fericire într-un costul din două piese.

Alegerea acestei ținute a fost una curajoasă, având în vedere că multe din domnișoarele și doamnele de la acea vreme purtau costum dintr-o singură piesă. În această fotografie avea 29 de ani şi era deja căsătorită cu olandezul Jan David Hilgen, potrivit descrierilor redate de click.ro.

Cântăreața a avut parte de un succes răsunător în anii 70-80, iar printre șlagărele ei se numără melodii precum „Bun venit rază de soare”, „Nesuferită tristețe”, „Când băieții ne privesc”. Angela Similea are acum 73 de ani, dar se bucură că poate să spună tuturor că a avut o viață frumoasă, plină de realizări artistice, chiar și în timpul regimului comunist.

Angela Similea s-a retras definitiv de pe scena muzicii românești în anul 2018, după ce a traversat o lungă perioadă de tristețe și de chin, în urma morții mamei sale, dar și a soțului ei, Victor Surdu, mai consemnează sursa citată. A dorit, de asemenea, să-și petreacă mai mult timp și cu fiul ei Sorin și cu nepoata sa Grace.

„Este cea mai importantă femeie din viața mea. Este iubitoare și generoasă. Angela m-a învățat să fiu cinstită, să iert și să muncesc mult pentru viitorul și fericirea mea”, a declarat nepoata sa, despre Angela Similea, într-un interviu pentru Libertatea.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe