Iluzia optică pe care o rezolvă doar 1% dintre oameni. Găsești cireașa ascunsă în doar 5 secunde?

Olteanu Mariana 01.06.2023, 15:45
Iluzia optică pe care o rezolvă doar 1% dintre oameni. Găsești cireașa ascunsă în doar 5 secunde?

Oamenii își ocupă timpul liber cu diverse activități. Printre ele se numără și realizarea testelor de inteligență, care pe mulți îi pun la încercare. Studiile arată că cei care fac aceste teste sunt mai creativi. Totodată, și pshihologii apelează la aceste teste pentru a crea anumite profile ale oamenilor.

Pentru rezolvarea testului de mai jos ai la dispoziție doar 15 secunde.Provocarea acestu test constă în găsirea unei cireșe aflate într-o multitudine de fructe și legume. Forma mică dar și culoare cireșei vor da bătăi de cap. Testul acesta poate fi trecut doar de cei care au un simț dezvoltat al atenției. Și cei care obișnuiesc să facă aceste teste în mod regular pot vedea diferența .

Sursa foto: jagranjosh.com

Însă, cei care nu au văzut cireașa nu ar trebui să-și facă griji. Datele arată că doar 1% din oameni pot identifica diferența. Dacă te-ai uitat de mai multe ori și tot nu ai reușit să găsești diferența, dar totuși vrei să afli răspunsul, ar trebui să citești rândurile de mai jos.

Sursa foto: jagranjosh.com

Răspunsul corect se află în partea stângă a imaginii. Cireașa se afla în spatele roșiei, iar din acest motiv aceasta este greu de găsit. Cei care nu au reușit să găsească răspunsul nu ar trebui să se lase descurajați ci din contră. Specialiștii îi îndeamnă să continue să realizeze astfel de teste.În timp, atenția acestora se va dezvolta.

Găseşte cocoşul ascuns printre găini

Acesta nu este singurul model de test de inteligență. Un alt test de inteligență cunoscut este și acesta. Acesta presupune găsirea unui cocoș în  mai puţin de cinci secunde! Doar persoanele cu un IQ ridicat pot rezolva acest test de iluzie optică, conform celor care l-au conceput. Datele arată că doar reușesc să rezolve acest test.  Provocarea acestui test este găsirea cocoșului.

 

Test IQ pentru cei cu ochi de vultur. Găseşte intrusul în mai puţin de 5 secunde

Venim cu răspunsul pentru cei care nu au reușit să găsească cocoșul. Răspunsul se află în partea dreaptă a imaginii. Datorită culorii și formei asemănătoare, acesta este greu de găsit. Cei care nu au reușit să afle răspunsul ar trebui să nu se supere.

 

 

Cu ajutorul acestor teste, oamenii pot afla ce IQ au. Majoritatea oamenilor (85%) au un IQ care se situează în jurul valorii de 100 (90– 10), adică o inteligenţă medie. O valoare peste 120 este considerată inteligenţă superioară, la 130 e supradotare, iar de la 140 în sus este vorba despre genii.

Urmăriți Impact.ro și pe