EXCLUSIV

Ilie Năstase, răbufnire fără precedent de Ziua Națională: „Au anunţat că măresc pensiile cu valoarea a trei lumânări pe lună!”. Cum l-a deranjat Klaus Iohannis. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.12.2021, 14:13
Ilie Năstase, răbufnire fără precedent de Ziua Națională: „Au anunţat că măresc pensiile cu valoarea a trei lumânări pe lună!”. Cum l-a deranjat Klaus Iohannis. EXCLUSIV

Ilie Năstase, cel mai cunoscut tenismen român al tuturor timpurilor, e foc şi pară pe clasa politică românească. „Au anunţat că măresc pensiile cu valoarea a trei lumânări pe lună!”, spune el, care adaugă că la festivitatea de la Cotroceni de Ziua naţională ar fi trebuit chemaţi doar simpli cetăţeni.

Ilie Năstase a răbufnit la adresa clasei politice, chiar de Ziua Națională

Cel mai cunoscut tenismen român al tuturor timpurilor, Ilie Năstase, e supărat foc şi pară pe actuala clasă politică românească. Aflat de mai bine de o săptămână internat în spital, la “Matei Balş”, întrucât s-a infectat cu COVID-19 la sfârşitul lunii noiembrie, Ilie Năstase, 75 de ani, a urmărit cu atenţie, şi în aceste condiţii, parada militară organizată de Ziua Naţională a României. Iar concluziile trase de unul dintre cei mai cunoscuţi români ai tuturor timpurilor nu sunt deloc încurajatoare, în ciuda unei atmosfere generale de sărbătoare.

„În ce ţară trăim! După mine, actuala clasa politică nu-i reprezintă pe români. Nu-şi vede decât propriul interes, uitând că noi, cetăţenii simpli, suntem sau ar trebui să fim cel puţin în teorie, în centrul atenţiei lor. Sunt supărat pe toţii, şi Putere, şi Opoziţie, deşi nu cred că mai există aşa ceva! Pe cine-i mai reprezintă ăştia astăzi? Pe mine, pe tine, pe oricare altul?! Nu, ăştia se reprezintă pe sine. Dacă am decide să nu mai plătim, într-o bună zi, taxele şi impozitele,  ar fi în stare, minunaţii aleşi din politica românească, care oricum nu fac mare lucru, o ştim cu toţii, să fugă cu banii noştri între picioare!”, afirmă Ilie Năstase.

Ilie Nastase a rabufnit la adresa clasei politice, chiar de Ziua Nationala
Ilie Nastase a rabufnit la adresa clasei politice, chiar de Ziua Nationala

„Majorarea pensiilor, o glumă proastă!”

Cândva senator din partea Partidului Conservator, între 2014 şi 2016, Ilie Năstase, a adăugat pentru impact.ro, că vorbeşte atât din experienţă proprie, cât şi din situaţiile generale pe care le-a întâlnit zi cu zi. „Domnule, am fost membru al Parlamentului României, aşa că ştiu ce vorbesc. Dacă spun că astăzi sunt supărat pe lucrurile care există în ţara asta, atunci am motive să fac asta. Au anunţat că tocmai au decis creşterea pensiilor. O glumă proastă! Suma mărită a pensiilor, anunţată deja,  ne asigură contravaloarea a trei lumânări. Lunar! Cum e posibil aşa ceva?!”, se întreabă retoric acelaşi Ilie Năstase.

El mai crede că una din soluţiile la care ar trebui să se facă apel în aceste condiţii ar fi una cu efecte dintre cele mai dure. „Nu cred că mai putem apela acum la soluţii uşoare. Personal, eu cred că e momentul înfiinţării unor Tribunale ale Poporului, care să-i judece pe cei care ne promit toate cele pentru a ajunge la putere şi mai apoi uită de tot şi de toţi. Am văzut cu toţii acele tribunal populare din Irak. La această soluţie mi-e gândul acum. Să-i judece poporul! Doar  aşa mai putem schimba ceva, în ţara asta!”, îşi exprimă cu fermitate convingerile personale Ilie Năstase.

„Domnule, parcă era robot”

Fostul prim număr unu mondial din tenisul profesionist nu a avut cuvinte de laude nici la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: „L-am urmărit cu atenţie la parada militară de 1 Decembrie. Domnule, parcă era robot! Fără tresăriri, fără trăiri, doar mişcări mecanice. Mi-aş da mâna dreaptă, cu care am jucat tenis şi pentru ţara asta, pentru un alt tip de preşedinte, pentru alţi policitieni!”.

În opinia sa, nici maniera în care se va fi organizat marcarea festivă a zilei naţionale la sediul Preşedinţiei, nu e un model de urmat: „Trec pentru maniera în care s-au făcut invitaţiile, deşi după mine, nu e deloc normal să fie chemaţi doar unii, iar alţii nu. Păi, ceilalţi nu sunt tot români? Facem diferenţe între români? Chestia asta cu certificatul verde e o scuză proastă, nimic altceva! Eu, în locul preşedintelui, nu aş fi chemat niciun politician. Nu politiceni, domnule! Am fost la viaţa mea la sute de asemenea evenimente. Am stat de multe ori în compania unor regi sau a unor preşedinţi de seamă! Cetăţeanul simplu ar fi trebuit să fie actorul principal. De ziua naţională a românilor ar fi trebuit chemaţi la Cotroceni doar oameni simpli, doar cei care muncesc zi de zi. Să se bucure cu adevărat, fiindcă doar ei s-ar fi bucurat de aşa ceva!”, a conchis Ilie Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe