EXCLUSIV

Ilie Năstase, despre dificultățile întâlnite la filmarea documentarului ce îi poartă numele. „Am constatat cât de greu este”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 21.06.2022, 17:11

Cel mai târziu în primăvara anului viitor, cel mai mare jucător român de tenis al tuturor timpurilor, Ilie Năstase, va avea parte de un film documentar pe măsura performanțelor sale. Ilie Năstase a vorbit cu impact.ro despre ce a însemnat efortul său în tot acest demers și de unde a plecat ideea.

Ilie Năstase, detalii de la filmările pentru filmul documentar „Nasty”

„Vă spun sincer că ideea a venit de la regizorul filmului, Tudor Giurgiu. El și încă un amic al său au venit la mine și mi-au spus ce vor să facă. Am fost de acord. Nu aveam de ce să mă opun!”, a declarat Ilie Năstase pentru impact.ro.

El a mărturisit că a filmat cam toată primăvara care s-a scurs și că scenariul filmului l-a purtat deopotrivă și în țară, și în afara ei.

„Nu am să vă spun chiar totul. Dar vă pot spune că am filmat deja la câteva dintre marile turnee ale lumii, cele care au jucat un rol aparte în cariera mea. Este vorba despre Foro Italico, de la Roma, Roland Garros, la Paris și Wimbledon, Marea Britanie. De fapt, în Anglia urmează să mergem chiar peste câteva zile, o dată cu începerea turneului din acest an. Am constatat cât de greu este să obții toate aprobările necesare ca să poți filma în asemenea locuri. Nu aș fi crezut că străinii dau așa de greu toate aprobările!”, a explicat fosta mare vedetă.

Ilie Năstase, despre problemele din timpul filmărilor pentru documentarul ce îi poartă numele
Ilie Năstase a avut mereu o relație specială cu micile și marile ecrane

Producția se va axa pe cariera sa sportivă

El susține că cea mai mare parte a filmărilor ce-l implicau au fost deja realizate, lucru care-l bucură foarte tare. Pe de altă parte, din documentarul intitulat sugestiv „Nasty”, și din care Ilie Năstase e la curent cu majoritatea filmărilor, fiind vorba și despre imagini de epocă, din vremea în care cariera tenismenului nostru era în plină desfășurare, nu lipsesc nici interviurile de prim rang cu câteva dintre cele mai sonore nume ale tenisului.

Astfel, regizorul peliculei a ajuns deja la academia de tenis a lui Rafael Nadal, unde i-a intervievat atât pe cel considerat de mulți drept cel mai mare jucător de tenis din istoria acestui sport, pe însuși Rafa Nadal, dar și pe unchiul său, Toni, mare fan Ilie Năstase. De asemenea, printre actualii sau foștii mari jucători care vor apărea în documentar au fost deja făcute filmările cu Novak Djokovici, Boris Becker, chiar înainte ca acesta să aibă probleme cu justiția britanică, John McEnroe. Nu vor lipsi nici americanul Jimmy Connors și elvețianul Roger Federer, întâlnirile cu cei doi fiind deja antamate pentru această vară sau începutul toamnei, în funcție de agenda fiecăruia dintre cei doi.

Ilie Năstase mai susține că documentarul va fi lipsit de latura social-politică, amănunt asupra căruia și el, și producătorii au căzut de comun acord că e mai bine să se întâmple așa.

„Doar viața sportivă. Asta va fi în prim plan! E cel mai bine așa!”, a adăugat cel supranumit Nasty.

În viitorul documentar va exista și un moment în care va apărea un alt mare sportiv român al tuturor timpurilor, Nadia Comăneci, o prietenă foarte apropiată a lui Ilie Năstase. El a evitat însă să se pronunțe asupra valorii documentarului, spunând doar că cei care vor alege sunt, ca de fiecare dată, spectatorii.  Însă nu are emoții asupra variantei sale finale, „după toată munca depusă”.

Urmăriți Impact.ro și pe