Ilie Năstase, certat de Nicolae Ceauşescu. Tenismenul i-a răspuns imediat, nu s-a putut abţine. „Pleacă, mă, de aici”

Elena Avramescu 02.07.2022, 18:02
Ilie Năstase, certat de Nicolae Ceauşescu. Tenismenul i-a răspuns imediat, nu s-a putut abţine. „Pleacă, mă, de aici”

Fostul tenismen Ilie Nastase a relatat o incredibilă întâlnire pe care a avut-o cu nimeni altul decât Nicolae Ceaușescu la Palatul Regal, prilej cu care a existat un dialog extrem de interesant între fostul președinte al RSR și primul număr ATP al Erei Open.

Cum a reușit Ilie Năstase să fie certat de Nicolae Ceaușescu

„Cel mai simpatic si uman politician a fost George Bush. La un moment dat, discutam despre tenis, despre Tiriac, anturaje si dintr-odata m-a intrebat: ‘Dar domnul cine e?’

‘Gica Hagi!’, i-a raspuns Ilie Nastase. Aah, da, parca am jucat noi cu Romania in 1994 la Los Angeles, i-a spus George Bush lui Ilie Nastase, dupa care s-a uitat in jur si l-a intrebat: Ilie, e adevarat ca noi suntem prosti la fotbal? Nu e vreun jurnalist pe aici sa auda?”, a fost intrebarea comica pusa de al 43-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii primului numar ATP din istorie, potrivit Antena Play.

„M-am intalnit de trei-patru ori cu Ceausescu. O singura data, cand mi-a dat ordinul muncii clasa intai, am fost la Palatul Regal si s-a apropiat de noi; a venit, a dat noroc cu mine si, la un moment dat, mi-a spus exact cu cuvintele astea: ‘Mai, flacaule! Sa stii ca mie imi place de tine, dar nu-mi place un singur lucru [am inceput sa transpir]: Nu-mi place ca vad de pe buzele tale ca injuri”, i-a spus Nicolae Ceausescu lui Ilie Nastase.

După aceea Ilie Năstase a luat șampania, cu toate că de obicei nu obișnuia să bea, însă așa l-a luat curajul, ameșeală și i-a spus: „Stiti, tovarase, sunt si eu roman, am temperament de roman si romanii mai injura”, a fost replica data de Ilie Năstase în fața fostului președinte al Republicii Socialiste România, după cum reiese din interviul oferit de multiplul campion de Grand Slam prezentatorului Dan Negru în emisiunea „Legendele”.

„Domnul Maurer mi-a tras un picior si mi-a spus: ‘Pleaca, ma, dracului de aici, ca lui Ceausescu nu-i raspunde nimeni!’ Dar Ceausescu nu mi-a facut absolut nimic”, a mai spus Ilie Nastase.

Ilie Năstase, despre problemele din timpul filmărilor pentru documentarul ce îi poartă numele
Ilie Năstase

Ilie Năstase, probleme la filmarea documentarului ce îi poartă numele

În primăvara anului viitor, Ilie Năstase va avea parte de un film documentar pe măsura performanțelor sale.

„Vă spun sincer că ideea a venit de la regizorul filmului, Tudor Giurgiu. El și încă un amic al său au venit la mine și mi-au spus ce vor să facă. Am fost de acord. Nu aveam de ce să mă opun!”, a declarat Ilie Năstase pentru impact.ro.

Fostul tenismen a mărturisit că a filmat aproape toată primăvara care s-a scurs și că scenariul filmului l-a purtat deopotrivă și în țară, și în afara ei.

„Nu am să vă spun chiar totul. Dar vă pot spune că am filmat deja la câteva dintre marile turnee ale lumii, cele care au jucat un rol aparte în cariera mea. Este vorba despre Foro Italico, de la Roma, Roland Garros, la Paris și Wimbledon, Marea Britanie. De fapt, în Anglia urmează să mergem chiar peste câteva zile, o dată cu începerea turneului din acest an. Am constatat cât de greu este să obții toate aprobările necesare ca să poți filma în asemenea locuri. Nu aș fi crezut că străinii dau așa de greu toate aprobările!”, a explicat fostul tenismen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...