Ilie Năstase, reacție necontrolată despre Iohannis. Cum îi răspunde președintele

Raluca Juncu 11.12.2019, 17:30
Ilie Năstase, reacție necontrolată despre Iohannis. Cum îi răspunde președintele

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat ieri, printr-o conferință de presă că va retrage decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale, la zece zile de la participarea lui Adrian Năstase la recepția de 1 decembrie, găzduită la Palatul Cotroceni.

UPDATE. 17:30: În cursul zilei de astăzi, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă care conține lista tuturor persoanelor cărora li se vor retrage decorațiile primite și acordate de Președintele țării. Printre acestea, nu se află și numele lui Ilie Năstase, dar nici al lui Gică Petrescu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian și doamnei Jianu Irina Paula”, se arată în comunicatul transmis în urmă cu puțin timp de Administrația Prezidențială. 

 

Ilie Năstase, răspuns acid către Klaus Iohannis

Ilie Năstase se regăsește, de asemenea pe lista celor cărora li se vor retrage decorațiile primite. Fostul tenismen a fost decorat de însuși Klaus Iohannis, în 2016, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor pentru activitatea sa în domeniul sportiv. Tenismenul l-a atacat mai mult decât dur pe Președintele României.

Ilie Năstase, fotografie surprinsă de la primirea Ordinului Național „Steaua României”, din 2016 . Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„E un mut care nu spune nimic. S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun?
Mă duc la Cotroceni și stau în față și i-o dau, dacă asta-l face pe el fericit. Chiar nu-mi face plăcerea distincția dată de el. Am acceptat-o pentru că împlinisem 70 de ani.
Eu am primit o condamnare pentru că am băut puțin. Altul care a furat 6 case și nu e penal! Eu spun adevărul!”, a zis Năstase, potrivit gsp.ro.

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani, transmite Mediafax.ro.

Fostul sportiv a avut un schimb de replici dur atunci cu polițiștii de la Brigada Rutieră pentru că a refuzat să se legitimeze. La acel moment, fostul tenismen a refuzat să facă etilotestul și a devenit agresiv, iar astfel, agenții au fost nevoiți să-i pună cătușe și să-l ducă la INML pentru recoltarea de probe biologice, unde a făcut testul, până la urmă. Câteva ore mai târziu, Ilie Năstase a mai recurs la un viraj pe linia continuă, în timp ce se afla în trafic cu scuterul său.

Și Gică Popescu ar putea rămâne fără decorațiune. În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”, mai transmite gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe