Ilie Dobre, amenințat cu cuțitul pe stadion. Momentele inedite trăite în carieră de celebrul crainic radio

Stan Filon 29.09.2022, 11:58
Ilie Dobre, amenințat cu cuțitul pe stadion. Momentele inedite trăite în carieră de celebrul crainic radio

Ilie Dobre este unul dintre cei mai cunoscuți crainici sportivi din România. Toți microbiștii îl cunosc și i-ar recunoaște vocea dintr-o mie. Jurnalistul comentează competiții sportive de zeci de ani și a recunoscut chiar că a comentat și partide de fotbal aranjate. Chiar dacă nu spunea pe post cuvântul „blat”, făcea tot posibilul ca ascultătorii săi să înțeleagă despre ce este vorba. Recent a depănat amintiri de pe terenurile din România, unde a fost amenințat chiar și cu cuțitul.

Ilie Dobre, amenințat cu cuțitul pe stadion

Comentatorul sportiv Ilie Dobre a ajuns la vârsta de 69 de ani și are tolba plină de povești petrecute pe terenurile de fotbal din România. Celebra voce de la Radio România Actualități comentează acum la Național FM și a fost recent invitat într-o emisiune, unde a depănat amintiri. Puțini oameni știu, însă jurnalistul a fost față în față cu niște situații extreme, la care l-au supus fanii diferitelor echipe. Dobre a recunoscut că a fost amenințat de multe ori, chiar și cu cuțitul. Amenințările au venit ba de la fanii echipelor, ba de patronii din fotbal, dar și din alte sporturi.

„La Petroșani. În ’94-’95 cu Jiul în prima divizie. M-am dus să comentez acolo, eram cu Paul Zaharia, care era la ziarul Sportul. A venit unul care m-a obligat să beau pălincă. Nu știu cum a trecut de jandarmi cu pălinca. M-au pus să beau și să comentez. „Dacă nu bei, nu scapi viu!”. Au intrat peste mine în cabină. A trebuit să beau și se învârtea stadionul cu mine. Veniseră cu cuțitele peste mine… Mi-a fost teamă, iar jandarmii nu ziceau nimic.

Ilie Dobre, amenintat cu cutitul pe stadion
Ilie Dobre, amenintat cu cutitul pe stadion

„Arbitrii au stat patru ceasuri până să plece de acolo”

Am mai pățit ceva la Arad cu Bistrița. Fusesem înainte cu două etape la Brăila, la un meci cu UTA. A bătut Progresul Brăila, după un meci decis de arbitru. Eu am spus că UTA nu are o echipă care țintește campionatul. Când am ajuns la Arad m-au acuzat ăia că mi-au dat pește, că am luat nu știu ce. Au înconjurat cabina, pe șeful poliției din Arad l-au călcat pur și simplu în picioare. Dacă mă prindeau, mă sfâșâiau! Două ore oricum am stat în cabină. Nenorocire ce era acolo. Veniseră cu miile! Au culcat ofițerii, forțele de armată, de poliție. La meciul ăla UTA cu Bistrița, arbitrii au stat patru ceasuri până să plece de acolo”, a povestit Ilie Dobre la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

A recunoscut că a comentat și blaturi. Unele au fost de cartea recordurilor. Îi era și rușine să mai comenteze. Unele astfel de momente au avut loc înainte de Revoluția din 1989.

„Am mai avut o chestiune amuzantă înainte de ’90. La Flacăra Moreni cu Farul. Ministrul de externe asculta atunci transmisiunile și ținea cu Moreni. Trebuia să bată Flacără pe Farul, dar jucau foarte slab. Se dădeau ei la o parte, dar nu puteau să dea gol. La meci atunci era și Vasile Ianul, care era la Dinamo, dar știți și voi legăturile. Domne, te rog, spune că atacă Flacăra și că ăia de la Farul sunt foarte tari”. „Domne, nu pot! Nu vezi că se împiedică?”. A venit de câteva ori la mine, până i-am închis ușa la cabină! Într-un final a bătut Flacăra dintr-un penalty. La Farul era portar Anton, apăra ăla tot! Am comentat și meciuri strategice și eu spuneam pe post. Am spus la un moment dat că regret deplasarea la Piatra Neamț… Nu pronunțam cuvântul blat pentru că acționau Radioul în instanță, dar cum o spuneam eu toată lumea înțelegea”, a conchis comentatorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...