Îl mai ții minte pe Pistruiatul, copilul-minune al perioadei comunismului? Câți bani câștigă acum de la Ministerul Educației

Iancu Andreea 26.10.2020, 17:40
Îl mai ții minte pe Pistruiatul, copilul-minune al perioadei comunismului? Câți bani câștigă acum de la Ministerul Educației

Costel Băloiu a devenit celebru datorită rolului din serialul Pistruiatul. Deși s-a bucurat de faimă în perioada comunistă, fostul actor nu a absolvit studii de specialitate și nici nu a continuat drumul în cinematografie. După ce a fost taximetrist, șofer de TIR și și-a încercat norocul în afara țării, protagonistul din Pistruiatul a devenit șofer la Ministerul Educației.

Ce salariu are acum Costel Băloiu, actorul din Pistruiatul

A cucerit publicul cu rolul din serialul Pistruiatul, însă cariera sa actoricească s-a oprit brusc. Astfel, Costel Băloiu a fost nevoit să treacă de la actorie la șoferie. Bărbatul a lucrat ca șofer de taxi și de TIR, iar în prezent este angajat la Ministerul Educației și Cercetării, după ce s-a angajat în anul 2004.

„Aveam 13 ani, treceam în clasa a opta. Am făcut Roșcovanul la 17 ani, tot cu Francisc Munteanu. Dacă Francisc Munteanu nu ar fi murit, el ar fi avut un proiect ”Pistruiatul” după eliberarea țării. El dacă trăia, vă spun sigur, cursul meu era altul”, povestește cu nostalgie Băloiu.

Aflat la vârsta de 61 de ani, Costel Băloiu se bucură de viața liniștită de bugetar și este nerăbdător să iasă la pensie. Până atunci, însă, șoferul angajat al Ministerului Educației încasează un salariu important. Conform datelor recente, publicate pe site-ul instituției privind salariile angajaților, se pare că salariul de bază al lui Costel Băloiu este de 4.331 de lei. La această sumă se adaugă și un spor lunar de 410 lei, reprezentând o indemnizație fixă pentru „condiții periculoase”.

Costel Băloiu lucrează în prezent ca șofer la Ministerul Educației și Cercetării
Costel Băloiu lucrează în prezent ca șofer la Ministerul Educației și Cercetării

Câți bani a câștigat pentru rolul din serialul Pistruiatul

La vârsta de 13 ani era cooptat în proiectul care avea să îi aducă faimă pentru scurt timp. Cariera de actor a fost una care i-a adus și beneficii financiare, Costel Băloiu ajungând să încaseze în urma filmărilor pentru Pistruiatul aproximativ 100.000 de lei. Suma era una importantă pentru anii ’80, când și-ar fi putut cumpăra o mașină marca Dacia după câștigul de pe platoul de filmare.

„Ca sumă poate să pară mult, contractul a fost de 65.000 lei. Era exact valoarea unei Dacii și la duble mi s-au mai dat niște bani. (…). S-a făcut mare economie de peliculă și pentru economia asta mi-au mai dat 20.000 de lei. În total 85.000 de lei. Să nu aveți impresia că banii au venit în cont. 5% -10%, pe etape…când se termină filmarea și se făcea o anumită perioadă. Au fost cu țârâita efectiv”, a explicat Costel Băloiu conform antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...