Îl mai ții minte pe Konstantinos Passaris, grecul condamnat pe viață pentru asasinat în România? Ce urmează să se întâmple cu el

Andrei Cezar 26.05.2020, 19:20

Celebrul crimal grec Konstantinos Pasaris, închis pe viață pentru jaf armat și dublu asasinat la o casă de schimb valutar din centrul Capitalei, ar urma să se întoarcă în țara sa natală pentru a-și ispăși restul pedepsei. Potrivit postului elen de televiziune ANT1, autoritățile din România au admis cererea sa, urmând ca decizia să fie luată de procurorii eleni.

Konstantinos Passaris, urmează să fie transferat în Grecia

Konstantinos Passaris (45 de ani) și-a fi manifestat dorința de a-și petrece tot restul zilelor pe care le mai are de trăit într-o închisoare din Grecia. În acest sens a făcut o solicitare către autoritățile române, iar Ministerl Justiției de la București i-a aprobat-o având în vedere că este cetățean european. Acum, decizia de a-și ispăși restul pedepsei în țara natală este aparține procurorilor eleni.

Potrivit unui reportaj al telviziunii ANT1, Ministerul Justiției din România a redactat decizia în limba greacă, prin care acceptă transferul lui Konstantinos Passaris în Grecia, și a trimis-o deja Guvernului de la Atena. Procurorii greci pot da un răspuns în acest sens în termen de 90 de zile, potrivit G4media.ro

Compentența luării unei decizii în acest sens din partea statului grec revine parchetului din ultimul loc de domiciliu al condamnatului pe viaţă, mai exact cel din Atena, dar au fost cerute deja precizări de la autorităţile române.

Îl mai ții minte pe Konstantinos Passaris, grecul condmanat pe viață pentru asasinat în România? Ce urmează să se întâmple cu el
Îl mai ții minte pe Konstantinos Passaris, grecul condmanat pe viață pentru asasinat în România? Ce urmează să se întâmple cu el

Passaris supranumit ”Fiara din Balcani”

Grecul Kostas Passasris este unul dintre cei mai sâgeroși criminali pe care i-a cunoscut România. În anul 2003 a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a săvârșit un dublu asasinat și un jaf la o casă de schimb valutar din centrul Capitalei, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001.

El i-a împușcat atunci pe cei doi salariați ai casei de schimb, Constantin Apostu şi Virgil Mihăilescu şi a dispărut cu suma de 56.000 de lei, ajutat fiind de o complice. Anchetatorii au stabilit că era vorba de un jaf premeditat, pregătit în amănunt.

Cu două săptămâni înainte de tragicul eveniment, Passaris a mai jefuit o altă casă de schimb din Galați, urmat de un alt jaf armat în Cluj, potrivit Adevarul.ro.

Și în Grecia era considerat un criminal deosebit de periculos după ce împreună cu banda al cărei lider era a ucis 5 polițiști eleni.

Urmăriți Impact.ro și pe