Ikea recheamă de urgență un produs dedicat copiilor. Există risc de sufocare, anunțul oficial al companiei

Ana Anitoiu 21.03.2023, 14:25
Ikea recheamă de urgență un produs dedicat copiilor. Există risc de sufocare, anunțul oficial al companiei

Ikea recheamă de urgență de la vânzare un produs dedicat copiilor. Reprezentanții companiei au transmis că există riscul ca cei mici să se sufoce din cauza acestuia și i-au rugat pe clienții care l-au cumpărat să îl returneze, precizând că nu este nevoie ca aceștia să prezinte bonul fiscal.

Produs pentru copii, rechemat de la vânzare de Ikea

Reprezentanții Ikea au transmis că au rechemat de la vânzare un joc pentru pescuit din cauza unui potențial pericol de sufocare. Este vorba despre jocul multicolor Blavingad, ce poate fi returnat în orice magazin Ikea pentru rambursarea integrală a sumei plătite, fără să fie nevoie de bonul fiscal.

„Siguranța este prioritatea principală la Ikea. Așadar, luăm măsuri de precauție și rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad, din cauza unui potențial pericol de sufocare. Ikea dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor și de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile și standardele aplicabile pe piețele unde sunt vândute”, au transmis reprezentanții companiei.

Un magazin IKEA a devenit dormitor pentru zeci de oameni. Clientii au baut si mancat, in timp ce afara era dezastru VIDEO
Magazin Ikea

„În ciuda acestui fapt, ni s-a adus la cunoștință faptul că niturile mici de pe jucărie se pot desprinde, ceea ce duce la un potențial pericol de sufocare, în special în cazul copiilor mici. Așadar, rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad”, au mai transmis reprezentanții lanțului de magazine.

Alte produse, rechemate de Ikea

În luna ianuarie a acestui an, reprezentanții lanțului de magazine Ikea au anunțat o altă campanie de rechemare a unor produse, în vederea reparării lor. Clienții care au cumpărat oglinda Lettan, căreia i se rup accesoriile de fixare pe perete, au putut comanda accesorii de fixare pe perete, de schimb, gratuit.

Reprezentanții Ikea au mai transmis atunci că dezvoltă produsele folosind un program riguros de evaluare a riscurilor şi de testare, pentru a se asigura că acestea respectă legislația în vigoare și toate standardele aplicabile pe pieţele unde sunt vândute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...