Ideea ministrului Educației pentru ca mai mulți elevi să revină în bănci. Ce ar trebui să se întâmple în zonele cu incidență sub 3 la mie

Iancu Andreea 08.11.2021, 16:27
Ideea ministrului Educației pentru ca mai mulți elevi să revină în bănci. Ce ar trebui să se întâmple în zonele cu incidență sub 3 la mie

Situația elevilor din România este una incertă, de vreme ce autoritățile continuă să stabilească măsuri incoerente, ce mai mult debusolează familiile. Deocamdată, pentru a facilita cursurile în format fizic, ministrul Cîmpeanu a stabilit ca revenirea la ore să se facă dacă peste 60% din personalul didactic este vaccinat. Pentru că nu foarte mulți elevi beneficiază în urma acestei decizii, o parte dintre aceștia rămânând să facă ore online, oficialul român a venit cu o nouă variantă. Ideea ministrului Educației ar putea ajuta ca mai mulți elevi să revină în bănci. Sorin Cîmpeanu a precizat ce se va întâmpla în localitățile cu incidență de sub 3 la mie.

Cum ar putea ideea ministrului Educației să aducă mai mulți elevi în bănci. Totul se rezumă la rata de incidență

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut recent o propunere prin care să aducă îmbunătățiri deciziei deja luate în urmă cu o săptămână privind revenirea elevilor în bănci. Astfel, după ce a anunțat pragul minim de vaccinare pentru personalul didactic, ideea ministrului Educației ar putea să aducă mai mulți elevi, din nou, în bănci. Iar totul ar putea să se lege de rata de incidență.

Sorin Cîmpeanu a propus vineri, ca în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie, să se renunțe la pragul minim de vaccinare. Astfel, de această măsură ar putea beneficia în primul rând unitățile de învățământ din mediul rural, din localitățile în care nu există mulți infectați, dar nici suficient de mulți vaccinați. Acești elevi ar putea relua cursurile cu prezență fizică.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: În localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie, să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural în care nu sunt infectați, dar nici suficient de mulți vaccinați, să se poată deschide școala cu prezență fizică. Atrag atenția că tocmai în aceste școli din mediul rural, predarea online este cea mai deficitare. Aceasta e propunerea pe care mi-o voi asuma în raport cu autoritățile sanitare, a transmis ministrul Educației, potrivit Digi24.

Cum ar putea reveni în bănci mai mulți elevi
Propunerea ministrului ar putea să aducă mai mulți elevi în școli

Se păstrează regulile stabilite pentru această săptămână

Deocamdată, săptămâna aceasta, activitatea școlară ar urma să se desfășoare după regulile deja cunoscute. La nivelul CNSU ar putea să fie luată decizia de a deschide școlile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, cu condiția respectării măsurilor de protecție sanitară, precum purtarea măștii în interior și la exteriorul școlii.

Oricum, în această săptămână, lucrurile se desfășoară după regulile cunoscute. Am anunțat deja că la nivelul zilei de vineri, în această săptămână, vom avea rata de vaccinare defalcată pe structuri, în așa fel încât dacă într-o școală dintr-o comună, care are trei clădiri în trei sate diferite, rata de vaccinare este medie sub 60%, dar într-una sau în două școli rata este de peste 60% să poată să înceapă.

Acesta este deja un lucru clar și anunțat. În măsura în care autoritățile sanitare vor fi de acord, și la nivelul CNSU, cu propunerea pe care o voi asuma, aceea de deschidere a școlilor în toate localitățile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, cu condiția respectării regulilor de protecție sanitară, atunci vom anunța public acest lucru, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...