Iată cum se frăgezește carnea de porc. Ingredientul care face totul, de fapt

Andra Daoud 28.01.2022, 09:02
Iată cum se frăgezește carnea de porc. Ingredientul care face totul, de fapt

Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în sezonul rece. Bucătăria românească este foarte generoasă cu privire la preparatele din carne de porc, însă indiferent cum ați alege să o pregătiți, la final toată lumea își dorește să obțină același rezultat: o friptură suculentă, fragedă și aromată și deloc uscată. Iar pentru obține acest efect este nevoie de un singur ingredient care face minuni.

Cum se frăgezește carnea de porc

Fie că alegeți mușchi, mușchiuleț sau pulpă de porc, înainte de a o găti, acest tip de carne are nevoie de puțină atenție, pentru a fi fragedă și suculentă. Bucătarii consacrați au un ingredient pe care se bazează întotdeauna pentru a frăgezi carnea și pentru a o ajuta să aibă acea textură despre care spunem că se topește în gură. Ingredientul care face minuni cu textura cărnii este iaurtul, însă puteți folosi și lapte bătut, sana sau orice produs lactat obținut prin fermentare.

Explicația este simplă: acizii din iaurt slăbesc structura proteinei și o fac fragedă, având un gust ca la restaurant, deși ați preparat-o în propria bucătărie. Ungeți bucata de carne bine cu iaurt și puneți-o într-o pungă tip zip-lock. Puneți-o la frigider și lăsați-o să se marineze între 30 de minute și două ore. După aceea, spălați iaurtul de pe suprafața cărnii de porc și uscați-o cu ajutorul unor prosoape de hârtie absorbante. Condimentați carnea de porc după bunul plac și gătiți-o, fie în tigaie, fie la cuptor. Veți obține cea mai fragedă și mai suculentă friptură de porc!

Iată cum se frăgezește carnea de porc. Ingredientul care face totul, de fapt
Puneți carnea de porc la marinat în iaurt, într-o pungă tip zip-lock

Rețetă de friptură fragedă, cu usturoi și ierburi aromatice

Pentru a prepara o friptură suculentă și aromată, aveți nevoie de câteva ingrediente. Carnea de porc trebuie să fie proaspătă și de calitate, pentru un rezultat ca la restaurant. O puteți servi alături de cartofi, legume coapte, sau salată verde.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 100 g iaurt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceașcă vin sec
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță boia afumată

Ungeți bucata de carne cu iaurt, puneți-o într-o pungă și dați-o la frigider să se marineze timp de maximum două ore. După ce s-a marinat, îndepărtați iaurtul de pe suprafața cărnii, uscați-o cu prosoape de hârtie și crestați carnea cu un cuțit, pentru a fi mai fragedă și a se găti mai bine. Lăsați carnea la temperatura camerei cel puțin o jumătate de oră.

Faceți un amestec din: o lingură de ulei de măsline, sare, piper, boia afumată și cimbru și ungeți bucata de carne, pe toate părțile, folosind o pensulă de silicon sau chiar mâna. Puneți carnea în tavă, adăugați foi de dafin și usturoi, vinul și acoperiți cu folie de aluminiu. Dați la cuptor, la 170 de grade, pentru două ore. Apoi, îndepărtați folia de aluminiu și măriți focul, dacă vreți ca friptura să se rumenească bine și să capete acea crustă crocantă la exterior.

Serviți alături de cartofi, legume la cuptor, salată sau orice altă garnitură vă place. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe