Iată când trebuie să-ți încarci telefonul. Puțini români aleg varianta corectă

Badea Violeta 18.01.2022, 09:48
Iată când trebuie să-ți încarci telefonul. Puțini români aleg varianta corectă

Trăim într-o eră a tehnologiei și nu ne putem imagina viața fără telefon. Acest device ne ajută să comunicăm mai ușor sau să aflăm rapid o informație care ne interesează. Ca să te bucuri cât mai mult timp de performanțele acestui aparat indispensabil în viața modernă, este esențial să ai grijă de anumite componente ale acestuia, cum ar fi bateria. Iată care sunt recomandările specialiștilor, ca să-i poți, practic, prelungi durata de viață!

Cum încarci corect bateria telefonului

Așa cum probabil ai observat, bateria unui telefon mobil își pierde din capacitate în timp, ducând treptat la o durată de viață mai scurtă.

Deși producătorii promit că acestea sunt făcute ca să fucționeze între trei și cinci ani sau între 500 și 1.000 de cicluri de încărcare, de fapt acestea rezistă circa doi ani.

Potrivit experților, bateriile litiu-ion se uzează din cauza numărului de cicluri de încărcare, temperaturii și a vârstei. În rândurile de mai jos vom încerca să îți oferim câteva sfaturi pentru a prelungi viața bateriei smartphone-ului cât mai mult timp.

Surprinzător sau nu, specialiștii susțin că bateria telefonului nu trebuie să ajungă niciodată până la 100%. De asemenea, aceștia spun că telefonul ar trebui pus la încărcat când bateria acestuia scade sub 50%.

Așadar, device-ul nu ar trebui lăsat în priză peste noapte sau timp de mai multe ore. Cel mai indicat este să-ți menții bateria încărcată undeva între 25 – 85%.

Cand este recomandat sa pui telefonul la incarcat
Cand este recomandat sa pui telefonul la incarcat

Când este indicat să-ți încarci telefonul

Experții spun că cel mai indicat este să-ți încarci telefonul în timpul zilei. Poți face acest lucru dimineața, în timp ce servești micul dejun sau la birou. În acest fel, este mai ușor să urmărești procentul bateriei în timpul încărcării.

Pe timp de noapte, profesioniștii recomandă să ai activat modul Nu deranjați, modul Avion sau să-ți închizi telefonul, dar acest lucru poate fi imposibil dacă îl folosești ca alarmă.

În plus, experții spun să ai grijă la tipurile de încărcătoare pe care le folosești. Potrivit acestora, cablurile neconforme pot afecta telefonul.

Un alt sfat pe care l-au dat specialiștii se referă la temperatură. Aceștia spun că nu este recomandat să folosim telefonul mobil la temperaturi foarte scăzute, deoarece umezeala poate afecta componentele hardware.

De asemenea, device-ul nu este rezistent nici la temperaturi foarte ridicate, așa că este indicat să-l ferești de razele puternice ale soarelui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...