Iași: Gafă uriașă făcută de autorități. Cine este bărbatul îngropat în locul „mortului-viu”

Elena Avramescu 05.02.2021, 11:04
Iași: Gafă uriașă făcută de autorități. Cine este bărbatul îngropat în locul „mortului-viu”

Cine este bărbatul îngropat în locul „mortului-viu”.  După mult timp, a fost identificat bărbatul care a fost îngropat în locul „mortului-viu” de la Costuleni. Povestea tragică, care a început în urmă cu 4 luni, a șocat pe toată lumea. Este vorba despre Marius Artene, un bărbat de 57 de ani din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, județul Iași.

Cine este bărbatul îngropat în locul „mortului-viu”

În urmă cu aproximativ patru luni, Marius Artene a plecat de acasă, cu scopul de a munci la o stână. Astfel că rudele nu l-au dat dispărut până în momentul de față deoarece știau unde este plecat. Timpul însă a trecut, iar Marius Artene nu a mai dat niciun semn de viață. De aceea, rudele  bărbatului au devenit suspicioase și au văzut la un moment dat pe site-ul cotidianului BZI o știre care se referea la un „mort-viu” la Costuleni.

În acest sens, familia lui Marius Artene a înțeles că ceva nu e în neregulă și că sunt șanse mari ca persoana îngropată în locul lui Gabriel Luca să fie chiar ruda lor. Reporterii BZI s-au implicat și le-au arătat rudelor lui Marius Artene o fotografie cu bărbatul îngropat, iar acestea l-au recunoscut imediat pe bărbat.

Soțul meu a plecat de acasă în luna octombrie 2020. A fost luat de doi indivizi necunoscuți, pentru a merge să lucreze la o stână. Nu am mai știut nimic de el. La un moment dat, am văzut în presă un articol despre o confuzie făcută cu un așa-zis «mort», care s-a întors acasă după ce ar fi fost înmormântat. Am discutat cu copiii mei și am început să îl căutăm, dar nu am depus o sesizare, pentru că știam că este plecat la muncă la o stână. Astăzi (ieri) am sunat la Poliție și am spus că soțul meu e dispărut și cred că el a fost găsit și îngropat la Costuleni, în locul bărbatului care trăiește de fapt.

Mi s-au arătat poze cu cadavrul găsit la Grozești. L-am recunoscut din prima după haine. Am așteptat să văd ce măsuri iau autoritățile. Legat de bătrâna care a făcut înmormântarea soțului meu, nu am decât să îi mulțumesc. Gestul ei este de apreciat. Acum vreau ca soțul meu să fie dezgropat și să fie adus acasă, la Gorban, pentru a-l înmormânta în sat, așa cum e rânduiala”, a declarat soția lui Marius Artene pentru bzi.ro.

Cine este barbatul ingropat in locul mortului-viu
S-a aflat cine este barbatul ingropat in locul mortului-viu

„E posibil să fie vorba despre o crimă”

Ginerele lui Marius Artene crede că este vorba despre o crimă cu premeditare și afirmă că întreaga întâmplare este din vina autorităților. I se pare de necrezut ca o altă familie a îngropat un necunoscut și dorește să se facă dreptate în acest sens.

Cred că este ceva suspect la mijloc. Socrul meu a fost luat de acasă de doi indivizi și dus să lucreze la o stână. Nu știu ce au făcut acolo, el a fost găsit mort pe un câmp. Din ce văd în poze, mi se pare că a fost lovit. E posibil să fie vorba despre o crimă. Nu mi se pare corect cum au reacționat autoritățile, mai ales că o familie a îngropat un necunoscut până la urmă! Nu pot învinui bătrâna care a făcut înmormântarea, pentru că a fost un gest creștinesc, normal, a trecut și ea printr-o traumă, crezând că fiul ei a decedat. Dar vrem să se facă dreptate! Nu e corect ce s-a întâmplat! Acum, așteptăm decizia autorităților. Eu cred că ar fi trebuit să se facă un test ADN, pentru a se afla cu adevărat identitatea cadavrului, a declarat ginerele bărbatului decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...