Iași: Centru de vaccinare în campusul universitar pentru studenți și profesori. Câte persoane vor fi imunizate zilnic

Elena Avramescu 29.01.2021, 16:49
Iași: Centru de vaccinare în campusul universitar pentru studenți și profesori. Câte persoane vor fi imunizate zilnic

Centru de vaccinare pentru studenți și elevi. Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din Iași este pregatită pentru primirea în amfiteatre a studenților. A fost primit acordul din partea Direcției de Sănătate Publică în privința deschiderii unui centru de vaccinare în campusul universitar, pentru a ajuta la vaccinarea studenților și a profesorilor, dar și pentru a crește numărul centrelor existente în Iași.

Centru de vaccinare pentru studenți și elevi

După aproape jumătate de an de predare în format hibrid, conducerea universităţii îşi doreşte revenirea cât mai rapidă la formatul fizic, a unui număr cât mai mare de studenţi. Așadar cei peste 5000 de studenti ai universității au posibilitatea de a se imuniza împotriva virusului COVID-19 chiar în centrul de vaccinare din campus.

Ne-am gândit să ajutăm și noi la bunul mers al procesului de vaccinare din oraș. Va fi încă un centru de vaccinare amenajat în mod corespunzător în cadrul cabinetelor medicale din Campus. Vom asigura medici care sa asigure vaccinarea și ancheta medicală premergătoare vaccinului, a decalarat prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

Centrul este deja pregătit pentru deschidere. În zilele următoare este așteptată vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică care sunt în măsură să aprecieze dacă spațioperativ. Va fi amenajat în campus, în spațiul căminului A5, unde sunt și cabinetele medicale.

Am pus la dispoziția centrului de vaccinare pe care l-am propus pentru a fi înființat, o sală de înregistrare a pacienților, o sală de înregistrare a formularelor și o sală post vaccinare. Am creat două fluxuri cu o sală comună de așteptare care este generoasă. Pot sta în jur de 20 de persoane la distanta prevăzută de situația pandemică, a precizat prof. univ. dr. Liviu Miron- prorector USAMV Iași.

Centru de vaccinare pentru studenti si elevi
Centru de vaccinare pentru studenti

„Ne vaccinăm, nu avem ce face”

Persoanele care doresc să se imunizeze în centrul de la Universitate trebuie să urmeze aceeași pași, precum înregistrarea și programarea pe platforma on-line. Dar studenții consideră că înființarea centrului chiar în campus este o idee nemaipomenită.

Este spre binele nostru. Adică mai bine te vaccinezi ca să înceteze odată toată nebunia asta. Aceasta este părerea mea, acum depinde de fiecare în part, a declarat Ema, studentă la USAMV.

Ne vaccinăm, nu avem ce face. Dacă suntem la Universitate ne este mult mai ușor, nu trebuie să batem un drum până acasă, a spus și Andreea, studentă la USAMV.

Reprezentanții universității își doresc ca după deschiderea centrului să fie imunizate în jur de 100 de persoane pe zi. De asemenea, Universitatea va achiziționa din fonduri proprii și un număr semnificativ de teste rapide, astfel studenții care vin din țări străine cu risc epidemiologic ridicat, pentru a studia în Iași vor fi testați înainte de participa la procesul educațional.

La USAMV Iași Consiliul de Administrație a hotărât că în semestrul al II-lea, al anului universitar 2020-2021, care va începe pe 15 februarie, pentru toate formele de învăţământ, activitatea didactică se va desfăşura în sistem hibrid, atât online cât şi faţă în faţă .

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...