Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul. Mai multe sectoare de drum, blocate. Drumarii trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii

Badea Violeta 27.01.2023, 22:03
Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul. Mai multe sectoare de drum, blocate. Drumarii trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii

Iarna a început să-și arate colții în România. De ieri ninge fără oprire în mai multe județe din țară, astfel că mai multe drumuri au fost acoperite de nămeți, iar traficul a fost dat peste cap. În aceste condițiții, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a tras un semnal de alarmă pentru toți șoferii. Iată despre ce este vorba!

Iarna își arată adevărata față. Drumuri și zone complet blocate de nămeți

Fulgii de nea care au căzut în noaptea de joi spre vineri, dar și viscolul au făcut ca în anumite județe ale României unele drumuri să fie deja blocate.

Din păcate, utilajele de dezăpezire nu au apucat să intervină din cauza autoturismelor blocate pe carosabil, astfel că CNAIR a făcut un apel către cetățeni.

„Facem apel la toţi conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervenţiile. În acest moment blocajele creeate de autovehiculele staţionate pe carosabil fac imposibilă intervenţia cu material antiderapant”, a transmis, în urmă cu puțin timp, CNAIR.

„Fiecare autovehicul care se adaugă coloanei deja formate între Urziceni şi Buzău măreşte sectorul de drum pe care nu se poate interveni. Atragem din nou atenţia în special conducătorilor de autocamioane să nu plece la drum daca nu au anvelope adecvate, iar celor care se află deja pe DN2 să oprească pe dreapta, până se remediază situaţia”, au mai adăugat reprezentanții instituției.

Citește și Veste rea pentru agricultura românească, care se confruntă cu o secetă pedologică extremă. Directorul ANM, Elena Mateescu: „Vedem că stratul de zăpadă îşi reduce extinderea”!

Drumuri blocate si zapada pe sosele
Drumuri blocate si zapada pe sosele

Mașinile circulă cu dificultate în mai multe zone din țară

Circulația autoturismelor se desfășoară în condiții de iarnă în județul Buzău, unde până duminică, la ora 10:00, este în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea. Sunt așteptate precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului, anunță meteorologii.

Nici în județul Vrancea, vremea nu e prea prietenoasă. Nu mai puțin de cinci sectoare de drum naţional şi judeţean au fost închise circulaţiei temporar, vineri seara, din cauza viscolului şi a zăpezii.

„Începând cu ora 19:00, ca urmare a viscolului şi a zăpezii, au fost închise următoarele drumuri: DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) – Gugeşti; DJ 204B Mărtineşti – Bonţeşti – Râmniceni – Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni – Băleşti. Începând cu ora 19,15 a fost închis DN2N Bogza – Dumbrăveni”, a transmis IPJ Vrancea.

Începând cu ora 17:00 este închisă temporar circulaţia şi pe DN 23 B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti. IPJ Vrancea anunță că drumurile vor fi redeschise duminică, 29 ianuarie, imediat ce condiţiile meteo vor permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. Traficul rutier este oprit și pe DN 1, la Azuga, din cauza unui TIR care a făcut pană, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Citește și Veste bună pentru amatorii de schi. Strat de zăpadă de 30 de centimetri în stațiunea Straja!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...