Iarna se instalează brusc în România. Meteorologii anunță ger și ninsori în următoarele zile

Anca Manolica 22.09.2022, 14:18
Iarna se instalează brusc în România. Meteorologii anunță ger și ninsori în următoarele zile

Vremea se schimbă radical în România. Acestea vor fi ultimele zile călduroase pentru că, potrivit specialiștilor ANM anunță vin ninsorile în anumite regiuni. Nopțile vor fi foarte friguroase, iar maximele din timpul zilei nu vor depășit 20 de grade. Iată cum va arăta prognoza meteo în următoarea perioadă.

Vine iarna peste România

Deși ne aflăm abia în prima lună de toamnă, se pare că anotimpul friguros se grăbește să se instaleze. A nins deja pe Transfăgărășan, cabana de la Bâlea Lac fiind acoperită de un strat consistent de zăpadă. Iar vremea va fi rece în continuare, nopțile devenind chiar geroase prin unele regiuni.

Specialiștii spun că astfel de fenomene de ninsoare vor mai fi semnalate la munte, în următoarele zile, la altitudini mari de peste 1.800 de metri și în special pe creste.

A nins pe Transfăgărășan / Sursa foto: Facebook | Toma Cristian
A nins pe Transfăgărășan / Sursa foto: Facebook | Toma Cristian

Nopțile vor fi geroase

Temperaturile din toate zonele țării au scăzut drastic, iar frigul începe să își intre în drepturi, mai ales în zonele de munte. Maximele pe timp de noapte vor ajunge la 10 grade, în timp ce valorile minime vor coborî până la 0 grade Celsius în zilele care urmează. Nici zilele nu vor fi prea călduroase, fiind nevoie să punem un strat ceva mai gros de haine pe noi.

„Până vineri avem parte de vreme de toamnă, mai ales dimineața și noaptea ne îmbrăcăm destul de gros, pentru că temperaturile din toată țara sunt sub 10 grade, poate chiar spre 0 – 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

După-amiaza și spre seară avem nevoie și de umbrelă, pentru că apar reprize scurte de ploaie, însă fără fenomene deosebite. Așa este situația până vineri, în fiecare zi. În timpul zilei nu vom avea mai mult de 20 de grade, noaptea sub 10 grade în toată țara, deci vreme destul de rece”, au spus meteorologii pentru WOWbiz.ro.

În weekend, însă, vremea va fi ceva mai caldă și mai prietenoasă. Pe alocuri, se vor semnala ploi, dar temperaturile maxime vor ajunge până la 23- 24 de grade Celsius. La începutul săptămânii viitoare, meteorologii vin cu vești și mai bune, pentru că temperaturile vor crește, iar vremea se va mai încălzi, maximele ajungând până la 28 de grade Celsius.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...