Iar suntem campioni la amenzi: Poliția a rupt norma de 1 mai. Câți bani au scos românii din buzunar

Rădulescu Valentin 02.05.2020, 15:32
Iar suntem campioni la amenzi: Poliția a rupt norma de 1 mai. Câți bani au scos românii din buzunar

Autoritățile au întocmit amenzi usturătoare pentru persoanele care au ieșit pe data 1 mai afară fără motivele înscrise în ordonanțele militare. Mai mulți au încercat chiar să le prezinte autorităților declarații false pentru a putea ieși din casă de Ziua Muncii. Totodată, autoritățile au anunțat că înainte de Ziua Muncii echipajele de poliție pentru verificarea declarațiilor au crescut.

Iar suntem campioni la amenzi

Polițiștii și jandarmii au dat mai multe amenzi usturătoare românilor care au ieșit să petreacă Ziua Muncii în aer liber. Potrivit informațiilor de la Grupului de Comunicare Strategică, publicate sâmbătă, în ultimele 24 de ore 5,477 de persoane au fost depistate de către autorități pentru încălcarea măsurilor cu privire la restricționarea circulației. Sancțiunile contravenționale au fost în valoare de aproape zece milioane de lei, respectiv 9.466.700 de lei.

Autoritățile au întocmit până în prezent 516 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea a combaterii bolilor. În București Brigada Rutieră a întocmit vineri 18 dosare penale pentru persoanele care au prezentat adeverințe de angajator false, drept justificare pentru deplasările pe care le efectuau. ”S-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajați ai societăților respective”, a transmis Brigada Rutieră.

Sursă Foto: cancan.ro
Sursă Foto: cancan.ro

Vineri au avut loc și mai multe scandaluri

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cinci bărbați și o femeie au fost implicați într-un scandal vineri după-amiază într-un cartier din Blaj. Toți au fost reținuți pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar amenzile aplicate au fost de 33.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare. O altă persoană a fost vineri reținută după ce a postat pe rețelele de socializare comentarii prin care încuraja agresarea forțelor de ordine.

Totodată, în Osica de Sus, județul Olt, un grup de nouă persoane de etnie romă au ieșit să petreacă Ziua Muncii în natură. Toți au fost prinși de către autorități și au fost sancționați contravențional pentru încălcarea ordonanțelor militare. Amenzile aplicate de către autorități au fost în valoare de 80.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe