Ianis Hagi, pozitiv la testul covid-19. Fotbalistul pierde meciul cu Macedonia de Nord

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 07.09.2021, 18:07
Ianis Hagi, pozitiv la testul covid-19. Fotbalistul pierde meciul cu Macedonia de Nord

După ce a prezentat simptome usoare specifice infectării cu SARS-CoV-2, Ianis Hagi a fost depistat pozitiv Covid-19, la Skopje.

Ianis Hagi a fost depistat pozitiv Covid-19

Momente dificile pentru echipa națională, după ce Ianis Hagi a fost depistat pozitiv la testul covid-19 în cantonament. Fotbalistul a intrat în izolare și va rata meciul României împotriva Macedoniei de Nord ce se va disputa miercuri, de la ora 21:45, la Skopje.

Potrivit FRF, mijlocașul român a avut dureri ușoare de cap, miercuri, în jurul prânzului, așa că i-a făcut un test rapid, sub supravegherea staff-ului medical al naționalei, cu rezultat pozitiv. Fiul lui Gheorghe Hagi a intrat imediat în izolare.

Jucătorii care au intrat în contact cu Ianis Hagi – Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu – au fost și ei testați, chiar dacă nu prezentau simptome, rezultatele, în cazul lor, fiind negative.

„Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, Ianis efectuase 5 teste COVID, toate cu rezultat negativ.

Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toți trei”, a anunțat FRF.

Cei trei fotbaliști nu vor participa la antrenamentul oficial din această seară. Normele din Macedonia de Nord prevăd că, într-o situație de genul acesta, este necesar un rezultat negativ la un test PCR, pe care l-au făcut deja, rezultatul urmând să soseacă înainte de debutul partidei de la Skopje.

„Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situație un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului”, a anunțat FRF.

Ianis Hagi, pozitiv la testul covid-19

Ianis Hagi, al șaselea jucător care părăsește prematur cantonamentul naționalei

România a rămas, astfel, cu doar 20 de jucători în lot pentru meciul cu Macedonia de Nord, din cei 26. Hagi este al șaselea care părăsește prematur cantonamentul naționalei, după Florin Tănase, Denis Alibec, Denis Drăguș, Marian Aioani (accidentați) și Dorin Rotariu (depistat cu COVID-19).

Cum arată lotul României pentru meciul de la Skopje:

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0)
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0)
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 47/10)
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova, 0/0)
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...