Ianis Hagi, performanță uluitoare. Ce a reușit împreună cu echipa sa. E unic în Marea Britanie

Marian Cărăvan / 30.10.2020, 11:36
Ianis Hagi, performanță uluitoare. Ce a reușit împreună cu echipa sa. E unic în Marea Britanie

Ianis Hagi și echipa sa înregistrează o performanță uluitoare. E unic în Marea Britanie ce se întâmplă acum cu Glasgow Rangers. Ianis Hagi are și el o contribuție însemnată.

Performanță uluitoare pentru Ianis Hagi. E unic în Marea Britanie

Deși începutul de sezon a fost unul catastrofal pentru Ianis Hagi, cu „zero” la mai multe capitole, ușor-ușor internaționalul român s-a readaptat și i-a făcut din nou pe scoțieni să-l aduleze. Curg elogiile la adresa fiului lui Gheorghe Hagi. În plin sezon competițional, Ianis Hagi se poate mândri cu o performanță uluitoare, alături de colegii săi de la Rangers. Asta pentru că echipa scoțiană este singura neînvinsă din acest sezon de pe teritoriul Marii Britanii. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca, la acest moment, performanța să le aparțină celor de la Rangers. Zece victorii și două remize în Scottish Premiership, plus două victorii în Europa League, reprezintă bilanțul actual al formației antrenate de Steven Gerrard.

Iar Ianis Hagi se numără și el printre artizanii acestei performanțe unice în Marea Britanie. Internaționalul român este elogiat de Steven Gerrard.

„Ianis Hagi este într-o formă foarte bună, el s-a integrat perfect aici la Glasgow. Calitatea sa și abilitatea de pasator sunt evidente, astea sunt și motivele pentru care l-am vrut aici.

Poate deschide o apărare în orice moment dacă beneficiază de spații”, declara managerul Steven Gerrard, înaintea meciului cu Lech Poznan.

Ianis Hagi a bifat primele 69 de minute ale meciului din Europa League, cu Lech Poznan (scor 1-0), fiind înlocuit cu Aribo.

Ianis Hagi (primul din stanga, randul de jos) - performanta uluitoare cu Glasgow Rangers
Ianis Hagi (primul din stanga, randul de jos) – performanta uluitoare cu Glasgow Rangers Sursa foto: Twitter Rangers TV

Ianis Hagi, ales în echipa etapei după strălucirea din meciul cu Livingston

Ianis Hagi s-a remarcat din plin la meciul de campionat cu Livingston, scor 2-0. Internaționalul român a creat atunci mai multe faze importante, însă cea care le-a atras atenția tuturor a fost faza de la primul gol. Ianis a recuperat o minge la mijlocul terenului, a depășit doi adversari și apoi a oferit două pase ideale, întâi pentru Jermaine Defoe, apoi pentru golul lui Joe Aribo.

„Are un talent special, o viziune pentru astfel de execuții. Iar Ianis are cifre fantastice și îmi place că el caută mereu pasa în față.

Este un fotbalist care se descurcă excelent și pe spații mici, chiar dacă uneori e riscant și pierzi posesia. Dar eu îi încurajez pe jucători să aibă curaj și să caute poarta, să creeze ocazii.

E și o presiune pe jucători ca el – trebuie să dea goluri sau să contribuie la marcarea lor”, a declarat Gary McAllister, secundul lui Steven Gerrard.

În cele 16 meciuri jucate în acest sezon, Ianis Hagi a reușit să înscrie un gol și să ofere opt pase decisive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI