VIDEO

Ianis Hagi muncește șase ore pe zi după accidentarea „horror” suferită la începutul anului. Cum arată piciorul operat și când este așteptat pe gazon internaționalul român

Sorin Barbu 27.05.2022, 12:35
Ianis Hagi muncește șase ore pe zi după accidentarea „horror” suferită la începutul anului. Cum arată piciorul operat și când este așteptat pe gazon internaționalul român

Ianis Hagi muncește din greu în speranța că va reveni pe gazon cât mai rapid. Perioda de recuperare a devenit subiectul unui documentar produs de departamentul de PR al clubului Glasgow Rangers. Acest film prezintă imagini inedite din sala de antrenament, dar dezvăluie și când ar putea să joace din nou internaționalul român.

Ianis Hagi, imagini inedite de la antrenamentele de recuperare

Ianis Hagi a suferit o accidentare foarte gravă la finalul lunii ianuarie într-un meci din Cupa Scoției, cu o formație din Liga a treia, iar medicii i-au transmis că a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. A fost operat de urgență, iar acum se recuperează la o clinica din Olanda, ajutat de un preparator priceput trimis de clubul Glasgow Rangers.

Această perioadă de recuperare a lui Ianis Hagi este subiectul unui film documentar. În acest fel se ridică puțin cortina, iar fanii au văzut cum se antrenează internaționalul român, dar au avut posibilitate și să remarce și urmele adânci lăsate de intervenția chirurgicală.

Jucătorul muncește zilnic cinci sau șase ore și speră să revină cât mai rapid. Începutul a fost cel mai greu pentru că, practic, a trebuit să învețe din nou să meargă.

„Așadar, începutul unei noi săptămâni, noi obiective, mai multă muncă, așa că înapoi la treabă. Prima zi din săptămână este mereu cea mai plăcută pentru că faci mai multe exerciții, ridici greutăți mai mari și vezi progresul.

Cel mai mult îmi place când lucrez cu Jared, preparatorul fizic. Datorită acelor mișcări cu care trebuie să te obișnuiești din nou, începând cu mers normal și continuând marș sau pași laterali. Pare că e ușor, dar nu e. Evident, pentru cineva cu o astfel de accidentare”, a spus Ianis Hagi, în cadrul mini-documentarului postat pe contul de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ianis Hagi (@ianishagi)

Când revine pe gazon Ianis Hagi

Preparatorul fizic este mereu cu ochii pe Hagi. I-a făcut un program variat și destul de dificil și este convins că „în câteva săptămâni”, jucătorul, pe care Rangers a plătit 3,5 milioane de euro, se va întoarce pe gazon.

„Pentru mine, cel mai important este mă asigur că atunci când se va întoarce pe teren, peste câteva săptămâni, el să fi fost deja supus fizic acelei încărcări.

Genunchiul lui trebuie să suporte încărcarea provocată de alergat, schimbări de direcție și toate celelalte lucruri de care ai nevoie în fotbal”, a spus Jared, în documentarul respectiv.

Operația lui Ianis Hagi a costat 80.000 de euro, iar recuperarea la clinica din Olanda încă 25.000 de euro în fiecare lună. Toate costurile sunt achitate de clubul scoțian.

Urmăriți Impact.ro și pe