Ianis Hagi, decisiv în meciul cu Sparta Praga

Costin Voicu 26.11.2021, 10:35
Ianis Hagi, decisiv în meciul cu Sparta Praga

Ianis Hagi a atras iar atenția asupra sa în meciul Rangers- Spartă Praga, disputant în grupa A în Europa League. Rangers a învis Praga cu scorul de 2-0.

Ianis Hagi reușește din nou

Titular în meciul împotriva cehilor, tânărul român a făcut un assist frumos în minutul 15 pentru colegul său, Alfredo Morelos, faza finalizându-se cu primul gol al meciului. Tot același Morelos înscrie la începutul reprizei a doua a meciului în minutul 49. Victoria trimite echipa pe bine meritatul loc 2 în grupa A în Europa League, unde lider sunt francezii de la Lyon. Hagi a mai creat și alte ocazii pe durata celor 66 de minute jucate, atunci când antrenorul van Bronckhorst l-a schimbat cu fundașul Nathan Patterson pentru a păstra avantajul de 2 goluri. Echipa a reușit să mențină o tactică defensivă și astfel  le-a adus victoria. Meciul tur disputat între cele 2 echipe pe stadionul celor de la Spartă Praga, s-a terminat cu scorul de 1-0. De dată aceasta scoțienii și-au luat revanșa la ei acasă.

Pentru evoluția din meciul contra cehilor, Ianis a primit nota 7, punctaj primit de majoritatea elevilor lui van Bronckhorst.

„A fost schimbat după aproape 70 de minute, dar a oferit multe prin evoluția să. A dovedit curaj când l-a servit pe Morelos la primul gol, iar abilitatea să tehnică pare croită special pentru stilul lui van Bronckhorst. S-a văzut că s-a bucurat de rolul său în victoria obținută”, a scris tabloidul scoțian, scotsman.

Numărul 7 atrage privirile din nou

Transferat de la echipa belgiană Genk în vara anului 2020, Ianis Hagi a jucat 18 meciuri pentru scoțieni înscriind 3 goluri și având 4 assisturi. La o valoare pe piață de 6,5 milioane de euro, tânărul de 23 de ani atrage atenția suporterilor prin fiecare apariție la meciurile lui Rangers.

În minutul 15 al meciului disputant pe stadionul Ibrox, șeptarul lui Rangers a fost lansat în adâncime de un coechipier și, cu un efort substanțial, a trimis din alunecare balonul către Alfredo Morelos, care a înscris decisiv ambele goluri ale meciului. Portarul român, Florin Niță, a fost rezervă lui Dominik Holec.

Pe rețelele sociale, fanii lui Rangers au postat mesaje de mulțumire la adresa tânărului român, dând încă o dată dovadă că antrenorul olandez van Bronckhorst se poate baza pe el și poate fi decisiv chiar și în competițiile europene: ”Ianis Hagi, te iubesc”, ”Hagi este un superstar” sau ”Ianis Hagi, `the man`”, au fost o parte din comentariile scoțienilor. Având experiență de la meciurile jucate pentru naționala României, romanul pune umărul la victoriile echipei sale ca drept dovadă că locul 1 ocupat în campionat, i se datorează și lui.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe