Ialomița: Localitatea Perieți a devenit un punct important pe harta traficului de droguri din România

Redacția IMPACT 05.10.2020, 14:07
Ialomița: Localitatea Perieți a devenit un punct important pe harta traficului de droguri din România

După ce un bărbat a fost arestat preventiv pentru posibilă deținere de droguri, polițiștii și-au dat seama că ancheta lor vizează fapte mult mai grave. Aparent liniștita localitate Perieți, de lângă Slobozia, a devenit un punct important pe harta traficului de droguri din România. Acolo se preparau droguri, care ulterior erau vândute adolescenților din Slobozia.

Principalul suspect al anchetei este de negăsit

Patru kilograme de droguri au confiscat polițiștii săptămâna trecută. Ofițerii pentru Combaterea Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au descins în 3 locații din localitățile Misleanu și Perieți, într-un amplu dosar instrumentat de procurorii DIICOT Slobozia. Oamenii legii vizează destructurarea unei rețele de trafic internațional de droguri.

Totul a plecat de la bărbatul, de 46 de ani, reținut săptămâna trecută, care a fost prins în flagrant în timp ce transporta un colet în care se aflau produse alimentare, dar și 12 pungi din plastic conținând fragmente vegetale de culoare verde-oliv, de aproximativ 4 kilograme, ce păreau a fi cannabis. De asemenea, din locuințele verificate, organele judiciare au ridicat un cântar, 500 de euro și 18 mii de lei, înscrisuri și documente. Întreaga cantitate de droguri a fost confiscată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor. Coletul ajunsese la Perieți tocmai din Spania, fiind trimis în Ialomița de către un apropiat al bărbatului arestat.

Drogurile erau consumate de adolescenții slobozeni

Bărbatul de 46 de ani aducea drogurile în Slobozia prin intermediul unui dealer din Capitală, care trimitea din Spania la Perieți materia primă, mai exact substanțe cu efect psihoactiv pentru a fi preparate și transformate în droguri.

Casa bunicii dealer-ului era locul de fabricare a drogurilor. Aici substanțele erau cântărite, preparate, ambalate și distribuite în Slobozia, unde principalii consumatori erau adolescenții.

Cercetările sunt în curs, arestarea preventivă a ialomițeanului fiind doar primul pas în anchetă. Cel mai important pion este bărbatul din Spania care trimitea substanțele în Ialomița.