Hoții lasă Brașovul fără capace de canal. Apelul disperat al autorităților, ce se poate întâmpla

Ioana Bucur 09.09.2021, 18:07
Hoții lasă Brașovul fără capace de canal. Apelul disperat al autorităților, ce se poate întâmpla

Siguranța localnicilor și turiștilor este pusă în pericol la fiecare pas, iar autoritățile au ajuns să facă un apel disperat către oameni. La fel cum se întâmpla acum aproape trei decenii, hoții lasă Brașovul fără capace de canal.

Hoții au pus ochii pe capacele de canal din Brașov

„Istoria se repetă”, „moda revine”. Oricum alegi să privești lucrurile, realitatea sfârșitului de an 2021 este următoarea: hoții lasă Brașovul fără capace de canal, la fel cum se întâmpla, în întreaga țară, în perioada de după Revoluție. Compania Apa a fost nevoită să le schimbe de mai multe ori în același loc, doar ca să dispară în câteva zile. Zonele preferate de hoți sunt străzile Dobrogea, Griviţei, Victoriei şi Mihail Kogălniceanu.

Reprezentanții companiei au făcut un apel către cei care ar putea ajuta autoritățile să îi identifice pe cei responsabili, precizând că lipsa capacelor de canal poate conduce la accidente grave, rutiere sau pietonale.

„Facem apel către toţi locuitorii Braşovului să ne sprijine în identificarea responsabililor acestor acte, sesizând Poliţia în cazul în care sunt martorii unei astfel de infracţiuni sau Compania Apa la numărul de telefon 0268/926, pe adresa de e-mail clienti@apabrasov.ro sau prin formularul de pe www.apabrasov.ro.

O altă cale simplă este un mesaj cu fotografie trimis pe pagina de Facebook oficială, însoţit de adresă pentru intervenţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, Alina Bălătescu.

Reprezentanții Compania Apa fac un apel și către Poliția Locală, de la care solicită să se trimită mai mulți agenți în zonele menţionate şi să intervină rapid în cazul unei sesizări pe această temă.

Hoții lasă Brașovul fără capace de canal

Brașov, gest inedit de ziua națională a Ungariei

Autoritățile locale din Brașov au decis ca orașul să marcheze într-un mod special ziua națională a Ungariei – celebrele litere de pe Tâmpa și clădirea Primăriei au fost luminate în roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei.

„Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei, pentru a marca importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, un oraș care, de-a lungul istoriei, a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor (Kronstadt, Brassó): românii din (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din (Blumenau, Bolonya) și sașii din (Altstadt, Óbrassó)”, a anunțat Primăria Brașov.

Un gest uriaș, având în vedere faptul că, potrivit recensământului din 2011, în Brașov locuiesc aproape 23.000 de etnici maghiari, adică în jur de șapte procente din întreaga populație a orașului.

„În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naționale. Ziua Națională este sărbătorită pe 20 august. Este o zi importantă și marcată și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.

Potrivit datelor recensământului din 2011, în Brașov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Județul Brașov”, a mai transmis instituția.

Tags: