Hotărârea pe care a luat-o Guvernul. De unde se taie

Diana Radu 11.12.2019, 18:36
Hotărârea pe care a luat-o Guvernul. De unde se taie

Guvernul lui Orban continuă ”curățenia” în instituțiile statului. Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată schimbarea din funcție a prefecților din 28 de județe. Decizia a fost făcută publică de către Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. Cine se află pe lista prefecților demiși?

Noul val de demiteri în instituțiile statului. Guvernul Orban a aprobat demiterea a 28 de prefecți

Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, a anunțat un val de demitiri. De data aceasta cei vizați sunt mai mulți prefecți și subprefecți. De asemenea, în carul aceleași ședințe de Guvern au fost numiți și noii prefecți. Iată lista cu numele și județele care vor avea un nou prefect sau subprefect.

Noul val de demiteri în instituțiile statului
Orban, demiteri

”Au fost propuse şi adoptate mai multe hotărâri ale Guvernului privind eliberarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi şi numirea altor persoane în această calitate”, a declarat miercuri şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Județele care vor avea un nou prefect sunt: Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti şi Ialomiţa. De asemenea, în aceeași situație se află și județele: Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui. Decizia a fost luată de comun acord de către membrii Executivului.

Locul perfecților din județele enumerate mai sus vor fi ocupate astfel: de Nicolae Albu (Alba), Stoian Gheorghe (Arad), Alexandru-Liviu Miroşeanu (Bacău), Stelian-Nechita Dolha (Bistriţa-Năsăud), Alexandru-Valentin Colbu (Botoşani), Ioan-Gabriel Avrămescu (Galaţi), Aneta Matei (Giurgiu), Vasilică Potecă (Hunedoara), Marian Grigoraş (Iaşi), Lazăr George (Neamţ), Liviu Dumitraşcu (Teleorman), Mircea Gologan (Vaslui ) şi Gheorghiţa Berbece (Vrancea).

”Aparatul (Guvernului – n.r.) era atât de stufos, mai sunt încă persoane pe care nu le-am demis, dar încetul cu încetul îi voi demite pe toţi, că aşa e normal. Adică, lumea să nu înţeleagă că m-am apucat eu să tai capete sau altceva. Toate funcţiile de demnitate publică sunt funcţii de natură politică, sunt funcţii care trebuie ocupate de oameni care sunt dispuşi să aplice programul de guvernare, de oameni în care miniştrii sau premierul trebuie să aibă încredere că, pe de o parte, susţin programul de guvernare, iar, pe de altă parte, au şi capacitatea efectivă de a pune în practică programul de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe