Hoț devenit vedetă, după ce a furat 2000 de euro în doar câteva secunde dintr-o bancă din Brăila VIDEO

Cătălina Burghelea 14.10.2021, 10:03
Hoț devenit vedetă, după ce a furat 2000 de euro în doar câteva secunde dintr-o bancă din Brăila VIDEO

Un hoț a reușit să alarmeze poliția din Brăila, după ce a furat o sumă importantă de bani dintr-o bancă. În câteva secunde s-a făcut nevăzut, asupra lui având 2000 de euro. Jaful a fost surprins de camerele video din interiorul sucursalei BRD.

Un hoț a furat 2000 de euro în 20 de secunde

Este alertă în orașul Brăila, după un jaf comis în 20 de secunde la o bancă renumită. Un individ cu glugă pe cap, mască de protecție și mănuși chirurgicale a intrat într-o sucursală BRD şi a atacat angajata în miezul zilei. Hoțul a luat o parte din banii găsiţi în sertar, în jur de 2.000 de euro, apoi s-a făcut nevăzut. Zeci de poliţişti şi jandarmi fac cercetări pentru identificarea bărbatului. Atacul a fost filmat pas cu pas de camerele de supraveghere din bancă.

Jaful a avut loc pe Şoseaua Buzăului din Brăila, ziua în amiaza mare. Pe înregistrările video se poate vedea cum individul mascat intră în bancă. Purta mască de protecţie pe faţă, şapcă şi glucă pe cap şi mănuşi chirurgicale. Este clar că nu a vrut să las nicio urmă. Casierița BRD era singură la ghişeu. În momentul în care o vede, bărbatul se preface că vrea să se aşeze pe scaun. Preț de câteva secunde, evită să se pună pe scaun, apoi înconjoară biroul şi îi oferă un bilet angajatei.

Jaful a fost surprins de camerele video din sucursala BRD

Femeia citeşte şi imediat își dă seama că este un jaf. Hoțul ajunge în spatele femeii, din mânecă pare că scoate un obiect (ce aduce cu o armă)  cu care o ameninţă. Apoi îi face semn către sertarul cu bani. Casierița se supune, deschide sertarul și fuge în momentul în care hoţul s-a îndepărtat uşor de ea. Rămas singur în sucursala BRD, bărbatul începe să aleagă bancnotele mari. La scurt timp, angajata se întoarce cu o altă colegă, individul se sperie, dărâmă sertarul şi o ia la fugă.

Ce i s-a întâmplat unui bărbat de 74 de ani care a vrut să facă amor pe stradă, în Hunedoara

Ce scria pe biletul înmânat de infractor casierei

Alarma a fost dată la ora 14 şi 5 minute, miercuri (13 octombrie). Imediat, la fața locului au ajuns criminaliştii, care au început să facă cercetări, să caute amprente sau orice alt indiciu care ar putea duce la identificarea autorului jafului.

Pe bilet, spun surse din anchetă, hoțul mascat i-ar fi scris angajatei BRD să stea calmă. Dacă respectă cerința individului, nu o să pățească nimic. De asemenea, pe foaie mai scria să-i dea banii. Ar fi vorba de 2000 de euro.

Comunitatea este șocată de cele întâmplate

Sediul băncii BRD din Brăila a fost închis după atac, iar angajata sucursalei a fost audiată ore în şir. Vestea că a avut loc un jaf ziua în amiaza mare s-a răspândit repede. Oamenii din cartier sunt șocați, pentru că zona ar fi una liniștită.

„Localnic: E o zonă bună, o zonă liniştită.

Reporter: Aţi avut probleme vreodată?

Localnic: Nu, nu. Asta vrem să ştim şi noi cine a intrat cum totuşi este o bancă

Reporter: Au fost probleme în zonă?

Localnic: Niciodată. Stau de 30 şi ceva de ani aici, n-au fost niciodată probleme aici.”, scrie Observator.

Riscă ani grei de închisoare pentru fapta sa

Deocamdată, polițiștii nu au nicio pistă cu privire la identitatea hoțului. Oamenii legii şi jandarmii încearcă să-i ia urma şi după camerele de supraveghere din oraş. Bărbatul riscă ani grei de închisoare.

„Astăzi (n.r. miercuri), în jurul orei 14:05, o angajată a unei sucursale bancare de pe raza municipiului a sesizat prin apel 112 faptul că o persoană necunoscută ar fi sustras din incinta sucursalei o sumă de bani, după care ar fi fugit”, a precizat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...