Horoscop – astrologie, sezonul Balanței. Echinocțiul de Toamnă și Soare în Balanță

Astrolog D. Mădă 23.09.2020, 15:33
Horoscop – astrologie, sezonul Balanței. Echinocțiul de Toamnă și Soare în Balanță

Odată cu intrarea Soarelui în Balanță are loc și Echinocțiul de Toamnă, ceea ce aduce nouăți în domeniul horoscopului și al astrologiei. Echinocțiul de toamnă este momentul recoltei, când suntem invitați să culegem roadele semințelor plantate în luna Martie, pe cand avea loc Echinocțiul de Primăvară. Acest moment este despre echilibru și egalitate, avand posibilitatea de a integra la nivel personal tot ce ține de spiritul justițiar, armonie, iubire, pace și unitate. Pe măsură ce alegem să lucrăm la nivel individual aceste energii, ele ulterior se pot manifesta și la nivel exterior/colectiv.

Echinocțiul este un moment benefic pentru a elibera și a renunța la trecut prin acceptarea lui, având ocazia de a restarta totul și de a pași către un nou început. Un ciclu se încheie pentru a putea da naștere altuia nou, culegând tot ce am “semănat” și sărbătorind prin recunoștință tot ce am realizat până acum.

Horoscop și astrologie, sezonul zodiei Balanță, echinocțiul de Toamnă

Din punct de vedere astrologic, timp de o lună suntem susținuți de către energia Balanței să ne concentrăm asupra relațiilor (de orice fel) din viața noastră. Balanța este un semn de aer (masculin) guvernat de planeta Venus care ne vorbește despre relații, parteneriate, iubire, dorințe și plăceri, reamintindu-ne că în viață nu trebuie să facem toate lucurile singuri.

“Nu este bine ca omul să fie singur!” Citat biblic

Energia Balanței ne ajută să medităm profund, să dăm dovadă de imparțialitate printr-o judecată clară, iar pe parcursul acestui tranzit avem ocazia de a reflecta și de a recunoaște domeniile de viață pe care le-am neglijat, sau pe care ne-am concentrat prea mult. Cu alte cuvinte, marchează un moment în care adevărul este cel care vorbește. Iar pentru a lucra conștient cu această energie e bine să ne răspundem cu maximă sinceritate următoarelor întrebări:

“În ce mod se împlinește nevoia mea de armonie?

Cât de mult imi sunt necesare armonia, respectiv confruntările în viață, sau în parteneriat?”

“Care sunt așteptările mele (sau temerile) în privința relațiilor de dragoste și în comportarea față de ceilalți în general? Mă simt oare neînțeles și lăsat la o parte, sau mi-e teamă de a fi părăsit și trădat?”

“Care este relația mea cu frumusețea și estetica? Cât de importante le consider?”

Soarele in Balanta. Cum se influenteaza viata
Soarele in Balanta. Cum se influenteaza viata

Balanța are capacitatea de a găsi echilibrul între cunoaștere și acțiune, iar pentru a trăi o viață cu sens, avem nevoie de energia ei, fiind cea care ne ajută să fim în echilibru cu propriul Sine, pentru a ne găsi sau regăsi sentimentul de pace și armonie interioară.

Acest sezon ne aduce și o mare “gură” de oxigen în cadrul relațiilor. Vom simți cu adevărat dorința de a socializa și de a ne conecta cu ceilalți. Este un moment bun în a face schimb de idei, de a face planuri noi și de a găsi calea de mijloc în cadrul parteneriatelor.

“Știu că pentru mine relațiile personale înseamnă adevărata viața.” – Edward Morgan Forester

La ce trebuie să avem grijă sub semnul Balanței

Energia opusă acestui semn este cea a semnului Berbec, energie despre care am mai povestit în ultima perioadă. Berbecul are ca și frază astrologică “Eu sunt” în timp ce Balanța ne spune “Eu echilibrez”. Pentru a putea crea relații sănătoase avem nevoie de echilibru, oferit prin tranzitul Soarelui în semnul Balanței.

Cu Marte în Berbec retrograd, în cadrul relațiilor unde exista prea mult egocentrism, acest tranzit poate să aducă (sau nu, după caz) o conștientizare a faptului că o relație este bazată pe egalitate și armonie. Unde există prea mult EU, poate apărea și sentimentul de neîmplinire. Restabilirea armoniei vine prin integrarea sentimentului de “NOI” în cadrul relațiilor.

“Arta compromisului” îi este cel mai la îndemână Balanței, energie care izvorăște din dorința de a fi pace și bunăstare în jur.
Înțelegând faptul că a ne compromite de dragul unei relații, unde principiile și standardele nu ne sunt respectate, nu ne poate aduce nimic sănătos.

“Echilibrul este baza oricărei opere importante”, iar noi dispunem de instrumentele și/sau capacitatea de a genera acest echilibru.

Urmăriți Impact.ro și pe