Horoscop – astrologie, Mercur retrograd în Scorpion și Balanță, 14.10. – 03.11.2020. Reanalizăm ceea ce contează cu adevarat pentru noi în relația cu ceilalți

Astrolog D. Mădă 14.10.2020, 21:23
Horoscop – astrologie, Mercur retrograd în Scorpion și Balanță, 14.10. – 03.11.2020. Reanalizăm ceea ce contează cu adevarat pentru noi în relația cu ceilalți

În intervalul 14.10 ~ 03.11.2020 planeta Mercur intră în mers retrograd în semnele Scorpion (14.10. ~28.10) și Balanță (28.10 ~ 03.11), perioadă în care suntem chemați să RE-analizăm, RE-gândim, RE-calibrăm modul în care comunicăm și gândim.

Horoscop – astrologie, Mercur retrograd în Scorpion și Balanță, 14.10. – 03.11.2020

Reamintesc faptul că atunci când ne gândim la Mercur facem asocieri cu modul în care gândim și comunicăm cu cei din jurul nostru. Încă din Antichitate era văzută ca o planetă a logicii și a comunicarii, iar despre zeul cu același nume se spunea că era cel mai abil printre Zeii Olimpului. În Astrologie, planeta Mercur este ghidul la care să apelezi cu încredere pentru indiciile sale despre inteligența, capacitatea de învățare și înțelepciunea unui nativ.

Prin energia Scorpionului și ulterior a Balanței, Mercur retrograd ne poate arată ce anume contează cu adevărat pentru noi în relația cu ceilalți, mergând în profunzimea lucrurilor/situațiilor care sunt de maxim interes pentru noi.

În această perioadă este indicat să reanalizăm și să ne regândim proiectele personale, să reflectăm asupra situațiilor care ne provoacă frici și temeri interioare și, nu în ultimul rând, să fim blânzi cu sufletul nostru, căci “prin el se vindecă sute de generații.”

Reconectându-ne la propria energie, ne putem elibera de ideile sau principiile învechite din mental și vorbire (Mercur Rx), făcând lucrurile (Marte Rx) de așa manieră încât să conștientizăm cine suntem cu adevărat acum – înțelegând care ne sunt propriile dorințe, nevoi și interacțiunea ce o avem cu mediul exterior.

Horoscop - astrologie, Mercur retrograd in Scorpion si Balanta
Horoscop – astrologie, Mercur retrograd in Scorpion si Balanta

Reanalizăm ceea ce contează cu adevarat pentru noi în relația cu ceilalți

Cu Mercur Rx există șansa ca acum anumite persoane din trecut să reapară sau anumite situații/relații (de orice natură), care din varii considerente s-au încheiat, să redevină de actualitate.

Poziția de observator, sau abordând tehnica lui Hercule Poirot ne poate ajuta, având acum ocazia să conștientizăm/clarificăm decizia pe care am luat-o la un momen dat.

Printr-o comunicare deschisă și transparentă ne putem elibera din punct de vedere mental și emoțional.

Este sănătos să devenim “curioși” în a descoperi la nivel profund o situație care ne apasă, însă nu este sănătos în a lăsa suspiciunea să planeze asupra tuturor oamenilor din viața noastră. Și curioși devenim doar în momentul în care lăsăm ceea ce cunoaștem deoparte și ne concentrăm să aflăm date noi.

Prin urmare, este important să folosim perioada de retrogradare pentru orice schimbare care este în acord cu sufletul nostru, și mai ales acum, să ne investim energia (Marte Rx) în ceea ce contează cu adevărat  pentru noi. Odată cu intrarea în mers direct a lui Mercur (03.11.2020) ne va deveni clar la ce clasă vrem să ne continuăm călătoria.

De luat în calcul faptul că în perioada cât Mercur este retrograd “graba strică treaba”. De aceea este important să acordați o mai mare atenție și atunci când alegeți să achiziționati bunuri noi sau să semnați contracte noi. Există “riscul”, de exemplu, de a nu lua în calcul toate “virgulele” din acel contract, pe considerentul că nu au cu ce să vă impacteze în timp.

În egală măsură dacă achiziționați de ex. un telefon nou, există posibilitatea ca odată ajunși acasă să descoperiți că are o defecțiune.

Înainte să dați SEND la un mail sau sms, asigurați-vă de 2 ori înainte ca îl trimiteți cui trebuie.

În concluzie, orice alegeți să întreprindeți, nu vă grăbiți cu concluziile/deciziile în această perioadă, acolo unde se poate.

Sunt susținute contractele demarate în trecut și care din varii motive au rămas “blocate”, având acum ocazia de a găsi o soluție mult mai oportună decât cea inițială.

Pentru a lucra cu energia înaltă a acestui tranzit recomand să vă alocați timp și spațiu personal pentru introspecție. Deschiderea unui jurnal personal poate fi un “confident” pe măsură.

De asemenea, pentru a vă asigura liniștea minții și a sufletului puteți alege să purtați un talisman sau o brățară cu una din următoarele pietre:

*Acvamarinul ~ pentru stabilitate emoțională și intelectuală, sporind comunicarea clară. Reprezintă elementul apă, aducându-ne în contact cu subconștientul și cu cele mai ascunse emoții ale noastre.

*Jadul ~ susține comunicarea verbală sau scrisă. Planetele Mercur și Venus guvernează energia acestei pietre.

*Turmalina neagră ~ curăță energiile negative, stresul, anxietatea, îngrijorarea și poluarea electromagnetică.

*Fluoritul ~ încurajează pacea, armonia și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Planeta Mercur guvernează, de asemeni, energia acestei pietre.

Recomand să nu săriți peste pasul de purificare/energizare al pietrei, după caz.

Fiți blânzi cu Sufletul vostru, pentru că “blândețea asigură liniștea inimii, a minții și a întregii voastre ființe!”

Urmăriți Impact.ro și pe