EXCLUSIV

Horia Moculescu muncește pe rupte la 84 de ani, ca să-și rotunjească pensia. Câți bani primește ca jurat la festivaluri. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 28.09.2021, 20:36

Celebrul compozitor Horia Moculescu nu se dă bătut nici la 84 de ani, fiind invitat, ca jurat, la cele mai importante concursuri muzicale. Astfel, artistul își mai rotunjește pensia de peste 2.000 de lei: ”Totul este în funcție de eveniment, de locul de desfășurare, nu poți să dai un premiu de doar 1.500 de euro și să plătești un jurat cu foarte mult. E pe prietenii, totul se negociază, media este de 500 de euro, cam atât ia și Horia Moculescu”, ne-a declarat un cântăreț.

Cum își rotunjește Horia Moculescu veniturile. Muncește chiar și la 84 de ani

Multe vedete, rămase cu agenda de spectacole la jumătate, față de alți ani, au acceptat să fie jurați, la diverse festivaluri muzicale din țară. Și Horia Moculescu are colaborări de acest gen.

”El a fost recent la Baia Mare. Dar n-a plecat singur la drum, ci cu Iuliana Marciuc și cu prietenul lui bun, compozitorul Mihai Alexandru, care, de altfel, îi cunoaște și problemele medicale, și, la urgențe, îi poate fi un real ajutor”, ne-au declarat surse din anturajul celor doi artiști.

Horia Moculescu si fiica lui, Nidia
Horia Moculescu si fiica lui, Nidia

Câți bani se câștigă, de fapt, din jurizare

Dar, ”deranjul” marelui compozitor îi aduce ceva bănuți în buzunar.

”Se câștigă, din jurizare, între 300 și 500 de euro,  dar fiecare artist își negociază contractul. Unii soliști susțin și recitaluri, e un contract la pachet, se pot lua și 800 de euro, chiar. Nu poți da însă un premiu de 1.500 de euro și-n același timp să plătești bine și jurații. Unii se mulțumesc cu transportul, cazarea și cu masa, dar și cu ceva bani”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, un cântăreț care a fost jurat, la un concurs muzical.

Mariana Moculescu: ”Horia nu trăiește din pensie. Merge în jurii, la toate festivalurile din țară!”

Mariana Moculescu ne povestea recent că Horia Moculescu nu trăiește doar din pensia de 2.094 de lei, după 42 de ani de muncă: ”Horia nu trăiește din pensie. Merge în jurii, la toate festivalurile din țară. Are bani, din moment ce a plătit pentru două persoane, o lună, la Mamaia. De acolo i-a cumpărat Nidiei haine și genți”.

Nidia Moculescu: ”Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de tata!”

Nidia este topită după celebrul ei părinte, alături de care locuiește într-un cochet apartament de lângă Cișmigiu.

”Tata e tata. Pentru mine nu e Horia Moculescu. Pentru mine e tata. Normal că îmi crește inima, când văd câtă lume îl admiră, dar e ciudat să mi-l imaginez ca pe marele compozitor Horia Moculescu! Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de tata, dar bucătarul șef este el, de departe! Mâncarea mea preferată, făcută de el, este pilaful”, a dezvăluit Nidia Moculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...