EXCLUSIV

Horia Moculescu, conectat la un aparat de oxigen. Ultimele detalii despre starea de sănătate a compozitorului. EXCLUSIV

Carmen Andrei 29.12.2021, 16:39
Horia Moculescu, conectat la un aparat de oxigen. Ultimele detalii despre starea de sănătate a compozitorului. EXCLUSIV

Compozitorul de top Horia Moculescu se confruntă iar cu mai vechile probleme de sănătate, care revin mereu în perioada rece. Artistul suferă, după cum a și mărturisit într-un interviu, de o boală pulmonară, urmare a fumatului excesiv, din anii tinereții. Prietenii lui artiști ne-au dezvăluit, în exclusivitate pentru impact.ro, că artistul este conectat la un aparat de oxigen. Fiica lui, Nidia, nu-l scapă o clipă din ochi. ”Nivelul de oxigen scăzuse alarmant de mult, așa că a fost conectat acasă la un aparat mobil, care îi oxigenează sângele”.

Horia Moculescu are probleme de sănătate. Artistul este conectat la un aparat de oxigen

Horia Moculescu, care a recunoscut că, din cauza fumatului excesiv, a rămas cu serioase probleme pulmonare, face în prezent un tratament, oxigenoterapie. Este vorba despre un aparat care îi crește cantitatea de oxigen din sânge:

Are un aparat care crește cantitatea de oxigen din sânge, a avut niște probleme în ultima vreme, respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult, așa se întâmplă mai ales iarna, din cauza frigului. Horia este conectat la acest aparat mobil, prin două fire fixate în nas. Acum se simte cu mult mai bine, după oxigenoterapie, starea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor, nu are nevoie de internare, fiica lui se speriase foarte tare, ne-au declarat prietenii lui artiști, care sunt la curent cu starea de sănătate a vestitului compozitor.

Horia Moculescu, conectat la un aparat de oxigen
Horia și fiica sa, Nidia Moculescu

Horia Moculescu suferă de o mai veche boală pulmonară: ”Atacă oamenii în vârstă!”

Artistul Horia Moculescu recunoștea, într-un interviu, că suferă de BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică).

Sunt o ţintă, pentru Covid-19, am peste 80 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică), o boală de plămâni dobândită cu încredere şi cu entuziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă.

Horia a fost suspect de coronavirus, anul trecut:

Am fost suspect de coronavirus. Am avut toate simptomele specifice, am fost la spital și am făcut trei teste care au ieșit negative. Iar al patrulea la Spitalul Cantacuzino, a venit rezultatul și e tot negativ, declara artistul, în 2020, pentru romaniatv.net.

Horia Moculescu, victima propriului său viciu: ”Am fumat 42 de ani, câte 70 de țigări pe zi!”

Horia Moculescu regretă că a fumat enorm, preț de 42 de ani, mai ales că marele viciu i-a deteriorat serios sănătatea:

Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.

Horia Moculescu, conectat la un aparat de oxigen
Fiica artistului se îngrijește de tatăl său

Nidia Moculescu: ”Eu și tata locuim împreună, gătim împreună, am grijă de el”

Însă, celebrul compozitor nu este singur, la vremuri grele, fiind supravegheat și ajutat îndeaproape de fiica lui, Nidia Moculescu (31 de ani), alături de care locuiește în apartamentul din zona Cișmigiu. Nidia ne povestea, în exclusivitate pentru impact.ro, despre relația de suflet cu celebrul ei părinte:

Tata e tata. Pentru mine nu e Horia Moculescu. Pentru mine e tata. Normal că îmi crește inima, când văd câtă lume îl admiră, dar e ciudat să mi-l imaginez ca pe marele compozitor Horia Moculescu! Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de el, dar chef-ul este el, de departe! Mâncarea mea preferată, făcută de el, este pilaful. De Revelion și de Crăciun vom fi tot împreună, în casă!.

Urmăriți Impact.ro și pe