Horia Brenciu, profund îndurerat după moartea celui mai bun prieten: “Mi-e dor de omu’ ăsta, de tot ce a reprezentat el pentru mine”

Iancu Andreea / 20.10.2020, 14:57
Horia Brenciu, profund îndurerat după moartea celui mai bun prieten: “Mi-e dor de omu’ ăsta, de tot ce a reprezentat el pentru mine”

Pierderea unui om drag poate lăsa urme adânci în sufletul cuiva. Horia Brenciu pare să fie încercat de sentimente de nostalgie, după ce un prieten bun a părăsit această lume. Vedeta a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Astfel, artistul a vorbit despre durerea din spatele morții unui bun prieten.

Horia Brenciu: “Mi-e dor de omu’ ăsta, de tot ce a reprezentat el pentru mine”

Momentele dificile din viață ne amintesc de persoanele apropiate nouă, care adesea aveau o vorbă bună în ciuda oricărui necaz. Horia Brenciu, juratul de la Masked Singer, a rememorat câteva aspecte ale prieteniei care îl legau de Șerban Ionescu, regretatul actor. Se pare că între Horia și Șerban a existat o relație de prietenie, pe care astăzi artistul o apreciază extrem de mult.

Brenciu a postat un mesaj înduioșător pe pagina sa de Facebook, în care amintește de Șerban Ionescu. Având în vedere situația îngrijorătoare în contextul pandemiei, Horia încearcă să rememoreze vorbele actorului, care mereu dădea dovadă de optimism.

“În ultima vreme m-am tot gândit la Pelicanu’… Mi-e dor de omu’ ăsta, de tot ce a reprezentat el pentru mine, începând de la faptul că m-a acceptat ca partener de scenă și ulterior, ca prieten. Mi-ar face bine să mă văd acum cu el, să-i spun că avem probleme cu un virus urât, iar el să-mi dea o replică d-aia din Corabia: “Lasă, bă Horică, c-o să treacă și-asta…”. Mi-e dor de Șerban Ionescu! Asta am vrut să vă spun în seara asta. Doar atât.”, a povestit Horia Brenciu într-o postare pe contul său de Facebook.

Horia Brenciu se bucura de o prietenie frumoasă cu regretatul actor Șerban Ionescu Foto - Facebook
Horia Brenciu se bucura de o prietenie frumoasă cu regretatul actor Șerban Ionescu
Foto – Facebook

Șerban Ionescu, actorul răpus de o boală cumplită

Regretatul actor se năștea la 23 septembrie 1950, la Corabia, județul Olt. Șerban Ionescu a descoperit tainele actoriei sub îndrumarea profesorului Amza Pellea, care i-a fost mentor până la absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale. Inițial, Șerban a fost angajat al Teatrului din Petroșani, apoi la cel din Sibiu pentru a ajunge ulterior în Capitală. La București, actorul a jucat la Odeon în perioada 1992-2002, iar apoi la Teatrul Național. De asemenea, în perioada 1982-1992, Șerban Ionescu a colaborat și cu Teatrul de Comedie.

Primul său rol în București la jucat în piesa “Niște țărani” a lui Dinu Săraru, la Teatrul Mic. De asemenea, actorul s-a remarcat în mai multe roluri pe scena teatrului. Pe de altă parte, debutul în cinematografie l-a avut datorită ecranizării după romanul lui Liviu Rebreanu, “Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”.

Totodată, Șerban Ionescu a primit și Premiul de excelenţă al UCIN pe 2002 şi Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ în Grad de Cavaler, 2002.

Din păcate, regretatul actor s-a stins din viață în 2012, la Spitalul Floreasca, unde fusese internat. Actorul fusese diagnosticat cu borelioză, având însă și un alt diagnostic. Șerban Ionescu petrecuse o perioadă de timp într-o clinică din Germania, unde a fost descoperit cu scleroză amiotrofică. Din păcate, boala regretatului actor era incurabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI