Horia Brenciu are un frate mai cunoscut decât el, dar cei doi nu își vorbesc. Detaliile rupturii

Iancu Andreea 15.11.2020, 14:27
Horia Brenciu are un frate mai cunoscut decât el, dar cei doi nu își vorbesc. Detaliile rupturii

Puțini cunosc faptul că Horia Brenciu are un frate, cel puțin la fel de celebru precum el. Cu toate că îi leagă gradul de rudenie, cei doi nu își vorbesc. Chiar și așa, amândoi împărtășesc aceeași pasiune pentru muzică.

Cine este Marius, fratele lui Horia Brenciu

În timp ce Horia Brenciu se bucură de faimă în țara natală, fiind unul dintre cântăreții și oamenii de televiziune extrem de apreciați de public, fratele său are succes la nivel internațional. Marius Brenciu este un tenor cunoscut pe marile scene ale lumii, unde a cântat acompaniat de orchestre filarmonice. Mai mult, publicația The Times l-a comparat în mod spectaculos cu Pavarotti. Printre scenele operelor pe care Marius și-a dovedit talentul muzical se numără cele din București, Bruxelles, Berlin, Munchen, Hamburg, Geneva, Zurich, Paris, Toulouse, Lyon, Lisabona, Monte Carlo, Goteborg, Cardiff, Amsterdam, Tokyo, Tel Aviv, New York, San Francisco, Madrid, Roma, Edinburgh, Londra și multe altele.

Pentru că astăzi, 15 noiembrie, Marius Brenciu împlinește 47 de ani, Horia a decis să îi transmită un mesaj emoționant. Cântărețul și-a amintit cu drag de copilărie, dar și de faptul că fratele lui l-a ajutat să descopere pianul și orele de canto.

„Într-o lume deznădăjduită, familia reprezintă adevărata ancoră pentru sufletele noastre. De aceea, vreau să vă vorbesc puțin despre Marius Brenciu, fratele meu. S-a născut azi, cu 47 ani în urmă. Lui îi datorez faptul că am studiat pian și apoi canto și tot lui îi creditez admirația mea pentru operă si operetă. Marius este tenor, fiind o voce cunoscută în multe colțuri ale lumii. Detestă când vorbesc despre el. Am pus asta, de fiecare dată, pe seama modestiei lui exacerbate. Mau, te iubesc! La mulți ani frumoși și sănătoși, oriunde ai fi”, a spus Horia Brenciu.

Marius Brenciu este un tenor de talie mondială și a ales să locuiască într-o altă țară
Marius Brenciu este un tenor de talie mondială și a ales să locuiască într-o altă țară

Care este motivul pentru care Horia și Marius Brenciu nu țin legătura

În ciuda faptului că sunt frați, cei doi nu au o relație apropiată. Horia Brenciu a vorbit în urmă cu mai mult timp, într-un interviu, despre distanța dintre el și fratele său, dar și de ruptura care s-a produs între ei odată cu plecare din țară a lui Marius. 

„Cred că a fost odată cu țara. Pentru că el a câștigat câteva concursuri internaționale și a zis că se mută în Belgia, țară în care s-a dus împreună cu soția lui și, din momentul acela, lucrurile s-au răcit. Ultima întâlnire a fost la Festivalul George Enescu, unde fratele meu a cântat și am fost în sală chiar cu tata. După aceea, eu am plecat acasă cu tata, iar el a avut o întâlnire cu niște prieteni și a doua zi a plecat”, a declarat Horia Brenciu, potrivit viva.ro.

Cu toate acestea, Horia și-ar dori să reia legătura cu fratele său.

„Dacă el ar fi fost aici, l-aș fi asasinat cu bătăi în ușă și cu telefoane. Dar el este undeva în Europa, pentru că am auzit că s-a mutat din locul în care era. Respect intimitatea pe care a ales să o aibă fratele meu și sper ca într-o bună zi să se întoarcă. Mie mi-e foarte greu să vorbesc despre el pentru că mi-a spus să nu mai discut despre el”, a mărturisit Horia despre Marius Brenciu, conform sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...