Honda și Sony au semnat acordul pentru înființarea unei noi companii cu profil auto specializată în producerea de vehicule electrice

Bogdan Bârliga 17.06.2022, 09:26
Honda și Sony au semnat acordul pentru înființarea unei noi companii cu profil auto specializată în producerea de vehicule electrice

Sony și Honda au anunțat demararea în luna martie a acestui an demararea unui parteneriat prin care sa vor pune bazele pentru formarea unei alianțe strategice axată pe dezvoltarea și producerea de mașini electrice.

Companii au semnat acum acordul de constituire pentru înființarea unei societăți de tip joint venture și au anunțat că primul model electric va fi vândut de noua companie în 2025.

Un parteneriat interesant

Companiile nipone vor înființa o societate mixtă (joint venture) prin care intenționează să se angajeze în dezvoltarea și vânzarea în comun de vehicule electrice cu baterii (EV) cu valoare adăugată ridicată și să le comercializeze împreună cu furnizarea de servicii de mobilitate.

Honda și Sony vor continua negocierile pentru executarea diferitelor acorduri definitive obligatorii, inclusiv un acord de dezvoltare în comun și un acord de asociere în comun, cu scopul de a înființa noua companie în acest an, sub rezerva încheierii acordurilor definitive și a aprobărilor de reglementare relevante.

Această alianță își propune să reunească capacitățile Honda de dezvoltare a mobilității, tehnologia de fabricare a caroseriei vehiculelor și experiența de gestionare a serviciilor post-vânzare cultivată de-a lungul multor ani, cu expertiza Sony în dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor de imagistică, detecție, telecomunicații, rețea și divertisment, pentru a realiza o nouă generație de mobilitate și servicii care sunt strâns aliniate cu utilizatorii și cu mediul și continuă să evolueze în viitor.

CEO de la Honda

Yasuhide Mizuno, un director executiv Honda, va fi președinte și CEO al acestui joint venture, iar Izumi Kawanishi, vicepreședinte executiv la Sony, va fi președinte și director de operațiuni, se arată într-un material publicat de reuters.com.

Fiecare companie va participa la acest joint venture în această fază cu investiții anunțate de 37,52 milioane de dolari.

Planurile Sony pentru electrificare

Sony a prezentat în acest an la Consumer Electronics Show (CES) conceptul unui SUV electric și anunța la acel moment că va înființa o nouă divizie prin care va intra pe piața mașinilor electrice.

Sony și Honda au decis să colaboreze pentru producerea mașinilor electrice. Care va fi primul model lansat pe piață

Compania niponă are deja în teste un alt autoturism electric și intenționează să lanseze o serie de noi tehnologii pentru condusul autonom. Compania niponă prezentase anul trecut la CES conceptul unui sedan cu sistem electric de propulsie denumit Vision-S 01.

Noul concept prezentat în acest an la Consumer Electronics Show (CES) este denumit Vision-S 02 și folosește platforma utilizată de compania niponă și pentru primul concept.

SUV-ul electric cu tracțiune integrală are un sistem de propulsie format din două motoare electrice amplasate pe fiecare punte cu o putere totală de 544 CP.

Urmăriți Impact.ro și pe