Harghita: Un bărbat a găsit mort lângă propria cabană. Poliția suspectează că a fost omorât de un urs

Elena Avramescu 13.12.2021, 13:53
Harghita: Un bărbat a găsit mort lângă propria cabană. Poliția suspectează că a fost omorât de un urs

Scene dramatice în judeţul Harghita, după ce un bărbat din Susenia fost găsit mort, în apropiere de cabana sa ce se află într-o zonă împădurită. Cel mai probabil acesta a fost atacat de un urs. În decursul acestui week-end, jandarmii din Harghita au fost solicitaţi pentru a interveni după ce câțiva urşi au fost văzuţi în curţile oamenilor, dar şi lângă o pensiune.

Un bărbat din Harghita, găsit mort lângă propria cabană

În cursul zilei de luni, Poliţia Judeţeană Harghita a anunţat că un bărbat în vârstă de de 69 de ani, din localitatea Suseni, a fost găsit mort într-o zonă împădurită, chiar din apropierea localităţii sale de domiciliu. Acesta ar fi plecat de acasă spunându-i soţiei ca merge la piaţă în municipiul Gheorgheni, dar fiindcă nu a revenit acasă după câteva ore, soţia, ajutată de doi consăteni, s-a deplasat la cabana pe care o deţine şi care este situată într-o zonă împădurită, iar pe traseu ei l-au găsit fără suflare.

Personalul medical care a intervenit la faţa locului a stabilit că decesul ar fi putut surveni în urma leziunilor provocate de un animal sălbatic, cel mai probabil urs. (…) Se pare că bărbatul a fost găsit la circa 150 de metri de cabana sa, iar soţia şi cei soi consăteni care o ajutau l-au transportat în acest imobil cu speranţa de a-l salva.

Acesta este momentul în care au intervenit echipa medicală, poliţiştii şi salvamontiştii, care au găsit victima în cabană, au notat reprezentanţii Poliţiei Harghita.

Un barbat din Harghita, gasit mort langa propria cabana
Urs Harghita

Astfel s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

O echipă a formaţiei Salvamont Dancuras din cadrul Serviciului Public Salvamont Harghita a fost chemată să intervină pentru salvarea unei persoane a fost atacată de un urs, iar salvatorii au ajuns rapid acolo, chiar dacă terenul este accidentat şi greu accesibil, victima fiind găsită într-o casă din pădure, fără să mai răspundă manevrelor de resuscitare.

Conform primelor investigaţii şi pe baza gravităţii leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la faţa locului a echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică trupul neînsufleţit al persoanei a fost coborât şi predat autorităţilor, au spus salvamontiştii.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, de vineri şi până luni, au fost primite nu mai puțin de şapte apeluri la 112 prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Praid, Vărşag şi Voşlobeni, iar cele mai multe au venit din comuna Voşlobeni, fiind patru la număr.

Primul apel a fost făcut pe 11 decembrie, la ora 22:49, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în curtea gospodăriei sale. Echipajul de ordine publică, format din jandarm şi poliţist, trimis imediat pentru a interveni, nu a mai găsit ursul în zonă, împreună cu paznicul de vânătoare verificând inclusiv zona imediat apropiată.

Al doilea apel a sosit pe 12 decembrie la ora 01:32, o doamnă semnalând prezenţa unui urs în grajdul propriu. Echipajul de ordine publică, format din jandarm şi poliţist, împreună cu paznicul de vânătoare au îndepărtat ursul în afara zonelor locuite, a transmis Jandarmeria Harghita, potrivit news.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...