Haos pe Aeroportul Henri Coandă! Ce au pățit, în această seară, sute de pasageri la întoarcerea în țară

Madlen Moraru 03.07.2020, 20:54
Haos pe Aeroportul Henri Coandă! Ce au pățit, în această seară, sute de pasageri la întoarcerea în țară

Au fost clipe de haos pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală. Sute de pasageri au avut parte de momente ireale, la revenirea în țară. Pe terminalul Sosiri din acest aeroport au existat mai multe probleme vineri, după aterizarea mai multor curse internaționale.

Haos pe Aeroportul Henri Coandă

A fost haos din pricina aglomerației foarte mari din Aeroportul Henri Coandă din Capitală. În această vineri au existat mai multe curse sosite la intervale foarte scurte de timp. Din acest motiv, pasagerii s-au înghesuit pe cuoarul de ieșire. Numărul mic de angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), responsabili cu procesarea declarațiilor din partea călătorilor a dus la existența situației neplăcute.

Haos pe Aeroportul Henri Coandă! Ce au pățit, în această seară, sute de pasageri la întoarcerea în țară
Pasagerii au avut parte de haos la întoarcerea în România, pe Aeroportul Henri Coandă (sursă foto: Facebook)

Ce au pățit, în această seară, sute de pasageri la întoarcerea în țară

În plină pandemie cu noul virus au existat astfel de momente pe aeroport. Un pasager a surprins aglomerația foarte mare cu ajutorul camerei de la telefon și imaginile au ajuns pe Facebook. În poze se poate vedea că pasagerii nu mai respectă deloc regulile de distanțare socială. Deși traficul aerian ar fi la 10% din normalul de până acum, aglomerația a fost una foarte mare.

„Așa arată intrarea în România de la Aeroportul International Henri Coandă. Sunt 2 angajați DSP care procesează declarațiile celor din poze. Înțeleg că au aterizat simultan 7 avioane. Felicitări pentru organizare…”, a scris pasagerul care a semnalat problema, pe Facebook, potrivit Digi24.

A fost vorba despre șapte curse care au aterizat pe Aeroportul Henri Coandă în după-amiaza de vineri. Într-un interval de o oră au existat atât de multe avioane cu pasageri, după cum este prezentat și în orarul de pe pagina oficială a aeroportului. Din câte se pare, există doar 2 angajați responsabili să verifice toți pasagerii, din partea DSP. Acest detaliu a fost semnalat și de către Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt de la Aeroportul Henri Coandă.

„Personalul DSP este insuficient și nu poate controla pasagerii. Asta în condițiile în care suntem la 10% din traficul aerian normal și crește. DSP cunoaște situația. ”, a susținut Valentin Iordache.

„Situația este dificilă acum, dar va deveni critică”, a mai completat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe