Haos la termenul de astăzi din dosarul Caracal, care a durat 5 ore: “Au fost minciuni gogonate. Să o lăsăm naibii cu declarațiile de martori”

Alexandrina Toader 07.04.2021, 16:55
Haos la termenul de astăzi din dosarul Caracal, care a durat 5 ore: “Au fost minciuni gogonate. Să o lăsăm naibii cu declarațiile de martori”

Haos la termenul de astăzi din dosarul Caracal. Doar patru din cei șapte martori citați la termenul de astăzi în dosarul Caracal au fost audiați de instanță. Între timp, avocații au cerut administrarea probelor tehnice înaintea audierii martorilor. Peste doar o săptămână se împlinesc doi ani de la dispariția Luizei Melencu.

Haos la termenul de astăzi din dosarul Caracal

Procesul a durat aproape 5 ore, timp în care au fost audiați martorii, iar avocații au cerut administrarea probelor tehnice.

Pentru mine cel mai important este să ne admită cererile privind refacerea rapoartelor de expertiză, pentru că vrem să știm exact cum s-a depistat acel ADN al Alexandrei, în urma căruia s-a constatat că este decedată, având în vedere că din actul constatator de deces rezultă că acest cadavru este neidentificat. Din acest punct de vedere lucrurile sunt clare, Alexandra nu a fost omorâtă și nici nu era în acel butoi, a declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Avocata familiei Melencu spune că, din punctul ei de vedere, nu se va face lumină în acest caz, doar cu declarațiile martorilor.

Din audierea acelor martori pe care i-am ascultat reiese că în fața organelor de urmărie penală ei au declarat niște lucruri și polițiștii, anchetatorii, procurorii au exagerat multe aspecte și, al doilea lucru, la dosar trebuie să fie probe științifice, așa că să o lăsăm naibii cu declarațiile de martori și recunoașterile inculpaților, inculpații întotdeauna vor minți, chiar și astăzi am văzut că au fost minciuni gogonate exagerări în declarațiile martorilor, nouă se ne admită expertizele, a precizat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Haos la termenul de astazi din dosarul Caracal
Aurel Moldovan, avocatul familiei Macesanu

“Eu nu pot să înțeleg cum se face această apărare”

De aceea, avocata a soliciat probe suplimentare.

Am cerut acum judecătoarei, doamnă, vreau listingul, vreau desfășurătorul, să văd unde s-a aflat acel telefon al Alexandrei după ce a dispărut, pentru că în acel mijloc de parc nu se putea categoric, este vorba despre o distanță foarte mare, este vorba despre perdeaua de copaci. Procurorul și avocații inculpaților s-au opus, eu nu pot să înțeleg cum se face această apărare chiar dacă este avocatul inculpatului trebuie să fie pentru aflarea adevărului, dar cu cel îl ajută pe el inculparea clientului fără probe, a mai spus avocata familiei Melencu.

Între timp se fac doi ani de la dispariția Luizei Melencu, iar familia este disperată să afle ce s-a întâmplat cu fata.

Este foarte greu. De doi ani de zile mă uit tot să o văd, o visez la poartă pe Luiza și nu s-a făcut nimic. Nu știm nimic despre Luiza, nu știm ce s-a întâmplat cu ea. Pleacă pe trei ani de zile, nu mai putem rezista. Nici noaptea în somn nu mai pot să dorm, mă gândesc la Luiza pentru că am crescut-o, am ocrotit-o, am muncit cu ziua ca să o creștem și acum am pierdut-o. Eu sper ca Dumnezeu să ne dea o cale să o găsim pe Luiza, a spus, cu lacrimi în ochi, Elena Iordache, bunica Luizei.

Următorul termen este în data de 28 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe