Hackerii de la Anonymous fac ravagii în Rusia. Sputnik şi Ministerul Economiei, noile „victime”

Stan Filon 03.03.2022, 09:03
Hackerii de la Anonymous fac ravagii în Rusia. Sputnik şi Ministerul Economiei, noile „victime”

Hackerii de la Anonymous fac ravagii în Rusia cu atacuri asupra site-urilor oficiale, ca răspuns la invadarea Ucrainei. Aceștia au lovit în ultimele zile mai multe site-uri foarte importante din Rusia, reușind chiar să dea peste cap și serviciul de știri Russia Today, controlat de stat. Rând pe rând, paginile oficiale ale guvernului rus cad victime hackerilor Anonymous, care au declarat război Rusiei.

Hackerii de la Anonymous fac ravagii în Rusia

Hackerii Anonymous au lovit din nou! Aceștia au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au distrus pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale Ministerului Rus al Apărării. RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în ​​timp ce altele sunt offline pentru „perioade prelungite de timp”.

Relatările RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, fiind publicate imagini cu focuri de articifii care ar fi fost aprinse într-o adevărată sărbătoare în teritoriile nou ocupate. Și site-ul de propagandă rusească Sputnik.com a fost atacat de hackeri. Aceștia au reușit să schimbe articolele favorabile Rusiei cu unele reale, în care apar tragediile care se petrec în Ucraina.

Hackerii de la Anonymous dau lovitura dupa lovitura in Rusia
Hackerii de la Anonymous dau lovitura dupa lovitura in Rusia

„Putin și Lukașenko și-au anunțat logodna”

Publicația de propagandă rusească titra numai articole favorabile administrației de la Kremlin. Dar acum, Anonymous a postat articole privind ororile comise de ruși în Ucraina, dar au acoperit și evenimentele din Rusia, unde mii de oameni au fost arestați după ce au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva războiului.

Hackerii au postat și mai multe glume și pamfleturi la adresa lui Vladimir Putin. Printre astfel de titluri se numără și „Putin și Lukașenko și-au anunțat logodna” sau „Putin nu spune glume pentru că nu știe”.

De asemenea, hackerii Anonymous au spart site-ul Ministerului rus al Economiei și au desecretizat toată baza de date. Un instrument de cartografiere ucrainean a fost scos offline de un atac DDoS. Liveuamap, un instrument pe care jurnaliştii şi organizaţiile de asistenţă l-au folosit pentru a urmări conflictul din Ucraina, a fost ţinta unui atac DDoS, care a durat aproximativ 18 ore, scrie The New York Times.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...