Hachiko de România. Un cățel din Iași își așteaptă în fața porții stăpânul mort de câteva zile

Iancu Andreea 16.05.2021, 19:00
Hachiko de România. Un cățel din Iași își așteaptă în fața porții stăpânul mort de câteva zile

Povestea câinelui japonez, care a impresionat prin devotamentul său, are un corespondent și în țara noastră. Hachiko de România este un cățel din Iași, care încă își așteaptă stăpânul în fața porții, deși acesta s-a stins din viață de câteva zile. Întâmplarea înduioșătoare a avut loc într-o localitate din Iași, acolo unde polițiștii încă fac cercetări pentru a stabili cauza decesului.

Hachiko de România, povestea unui cățel devotat stăpânului său, din Iași

Câinele este cel mai bun prieten al omului spune o vorbă din bătrâni, iar acest lucru este demonstrat de un cățel din Iași, care poate fi considerat Hachiko de România. La fel ca în cazul patrupedului din rasa Akita Inu, care și-a păstrat în amintire stăpânul, chiar și după ce acesta și-a pierdut viața, și un cățel din Iași a rămas loial celui care l-a îngrijit. Astfel, după ce un bărbat din comuna ieșeană Costuleni a fost găsit mort în urmă cu câteva zile, polițiștii au descoperit cum patrupedul continuă să îl aștepte pe stăpânul său.

Paznicul de nădejde al omului a continuat să aibă grijă de gospodăria acestuia chiar și după ce bărbatul nu a mai apărut. Totuși, polițiștii au început să facă cercetări pentru a stabili care a fost cauza decesului, dat fiind faptul că pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași preluând cazul.

Polițiștii au fost sesizați prin 112, de către o femeie, despre faptul că vărul său nu a mai fost văzut de câteva zile pe raza comunei de domiciliu. Polițiștii s-au deplasat la locuința bărbatului, care era decedat. Întrucât pe corp au fost observate urme de violență, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Un cățel din Iași este considerat Hachiko de România
Cățelul nu a mai părăsit intrarea în curtea stăpânului său

Un cățel din Suceava nu a mai părăsit curtea gospodăriei în care a trăit alături de stăpânul său

De-a lungul timpului, o serie de căței s-au dovedit a fi înduioșători de loiali față de stăpânii lor. După ce aproape un deceniu a trăit în curtea unei case din Suceava, un câine a rămas singur pe lume în urmă cu trei ani, după ce stăpânii s-au prăpădit. În ciuda acestei situații, el nu a părăsit curtea și a continuat să trăiască în același loc timp de trei ani. Autoritățile au fost sesizate însă după ce proprietatea a revenit altei familii, iar câinele a fost preluat de o asociație.

Jandarmii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că într-o gospodărie din localitatea Tisăuți, judeţul Suceava, se află un câine abandonat care este agresiv. În apel s-a precizat că stăpânii gospodăriei, două persoane în vârstă, au murit în urmă cu aproximativ trei ani, iar de atunci câinele a rămas la mila vecinilor, a explicat Magdalena Hatnean, purtător de cuvânt al IJJ Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...