Guvernul oferă anul viitor un miliard de lei pentru drumurile județene

Elena Avramescu 17.12.2021, 15:03
Guvernul oferă anul viitor un miliard de lei pentru drumurile județene

Adrian Ioan Veştea, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, a spus că a primit promisiunea că anul viitor se va acorda un buget mai mare, mai precis de un miliard de lei, pentru drumurile judeţene şi se vor plăti 90% din costurile de funcţionare ale Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului de la nivelul fiecărui judeţ.

Un miliard de lei pentru drumurile județene, anul următor

Am avut discuţii pe baza bugetului de stat pentru anul 2022. Au fost o serie de solicitări din partea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România pentru buna funcţionare. Am primit asigurări că vom avea faţă de anul trecut un buget mai mare la drumuri, de la 700 de milioane vom avea un buget de un miliard. (…)

De asemenea, am primit asigurări că vom primi 90% din costurile de funcţionare ale Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Am primit, de asemenea, promisiunea că se vor actualiza standardele minime de cost pentru această instituţie.

De asemenea, faptul că se vor elabora normele de aplicare pentru a primi redevenţa necesară din tot ceea ce înseamnă exploatarea resurselor minerale pentru fiecare judeţ, în parte în funcţie de cantităţile care se exploatează, a declarat Adrian Ioan Veştea, potrivit Digi24.

Un miliard de lei pentru drumurile judetene, anul urmator
Drum judetean

Acesta a mai spus că Uniunea Consiliilor Judeţene a avut extrem de multe solicitări, ținând cont că acestea asigură funcţionarea unităţilor medicale, au sute de kilometri de drumuri judeţene şi nu este finanţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială, unde standardul minim de cost este depăşit.

Vor continua discuţiile cu reprezentanţii Guvernului pentru că va trebui să actualizăm acest standard minim de cost care este extrem de important de a fi adus la zi pentru că preţul utilităţilor, de asemenea sporurile care sunt primite de personalul care lucrează în aceste centre, modul în care ne-a afectat pandemia şi a trebuit să suplimentăm o serie de cheltuieli pentru această instituţie, de asemenea cheltuielile pe care le facem în spitale şi ceea ce înseamnă partea de cofinanţare pentru toate proiectele pe care le avem în implementare.

De asemenea, am considerat că este foarte important să se ţină cont de faptul că toate Consiliile Judeţene dispun de o resursă umană foarte bună, bine calificată pentru tot ceea ce înseamnă implementarea proiectelor pe fonduri europene şi considerăm necesar că ar fi foarte bine ca noi să devenim parteneri în implementarea PNRR în aşa fel încât să avem o cotă cât mai mare de absorbţie în perioada următoare, a mai spus Adrian Ioan Veştea.

Tot preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România a mai spus în încheiere că există intenţia de a da aceste atribuţii ADR-urilor, din care fac parte şi Consiliile Judeţene.

Urmăriți Impact.ro și pe