Guvernul a decis. Prețul carburanților se ieftinește, cât vor plăti șoferii de mâine la pompă

Badea Violeta 30.06.2022, 14:04
Guvernul a decis. Prețul carburanților se ieftinește, cât vor plăti șoferii de mâine la pompă

Veste bună pentru șoferi! Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care se va compensa prețul la combustibil, a anunțat joi, 30 iunie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Iată cu cât se ieftinește benzina și motorina, dar și ce anunț a făcut ministrul Economiei, Virgil Popescu!

E oficial. Benzina și motorina se ieftinesc

Anunțul pe care-l așteptau șoferii din toată țara a venit în urmă cu puțin timp. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că s-a adoptat ordonanța de urgență prin care se va compensa prețul la combustibil cu 50 de bani.

„Guvernul a aprobat OUG privind susținerea reducerii prețului la benzină și motorină”, a precizat Dan Cărbunaru.

De altfel, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va compensa parțial această sumă timp de trei luni. E vorba de iulie, august și septembrie.

 „Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburanți am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pomă.”, spunea Nicolae Ciuucă.

Reducerea se va aplica timp de trei luni, în perioada menționată mai sus, și va fi trecută separat pe bonul fiscal, ca un discount, pentru ca această compensare să fie ușor de urmărit.

Guvernul reduce cu 0,5 bani pretul benzinei si motorinei
Guvernul reduce cu 0,5 bani pretul benzinei si motorinei

Benzinăriile nu vor fi obligate să reducă prețul la carburanți

După ce Guvernul a anunțat că benzina și motorina se ieftinesc, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit cu câteva lămuriri. Potrivit acestuia, benzinarii din România nu vor fi obligați să reducă prețul la pompă pentru consumatori.

„Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu e obligatorie. Eu din ce cunosc în  piață sunt convins că benzinăriile din piață vor aplica această reducere de 50 de bani”, a declarat oficialul.

Ministrul Energiei a mai specificat că ordonanţa de urgență intră în vigoare începând din această noapte.

„Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt,în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a declarat Virgil Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...