Guvernul a adoptat o lege, în Monitorul Oficial a apărut cu totul altceva. Cum justifică ministrul gafa și acuzele celor de la USR

Raluca Juncu 12.02.2020, 15:54
Guvernul a adoptat o lege, în Monitorul Oficial a apărut cu totul altceva. Cum justifică ministrul gafa și acuzele celor de la USR

O eroare s-a produs marți după ce ce o ordonanță de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial altfel decât cea adoptată de Guvern. Regretabila eroare a fost semnalată deja și va fi corectată, transmite Ministrul Educației.

Despre „guvernarea oglinzilor sparte”

În Monitorul Ofical a apărut marți o ordonanță de urgență diferită față de cea adoptată de Guvern. Varianta inițială a fost ulterior schimbată. Este vorba despre cea privind decontarea transportului elevilor, adoptată pe 4 februarie, în seara de dinaintea dezbaterii moțiunii de cenzură, scrie Digi 24.

Pe fondul acestei probleme, Cătălin Drulă, deputat USR a adus criticie vehemente la adresa Guvernului Orban despre care a spus că a atins un nivel de incompetență greu de egalat.

„Nici măcar guvernele lui Dragnea nu l-au atins în vremurile de glorie ale lui Dănuț Andrușcă-ministru”, explică deputatul USR.

Drulă mai explică faptul că cele 24 de OUG-uri care au fost adoptate nici măcar nu apar încă în Monitorul Oficial.

„Guvernarea PNL s-a dovedit o încropire de oglinzi și efecte speciale. O vreme a părut altceva prin temele reformiste preluate de la USR și societatea civilă doar de fațadă și prin cascadoriile de imagine ale miniștrilor. În ultimele săptămâni, am văzut cum această construcție a crăpat cam peste tot. Sub capotă, e altă față a aceleiași vechi clase politice. Vorba bancului vechi: oricum asamblezi piesele, tot USL iese”, a scris deputatul USR, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că această eroare va fi remediată și că miercuri va apărea forma corectă a Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial.

Monica Anisie, Ministrul Educației. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Monica Anisie, Ministrul Educației. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

”Dintr-o regretabilă eroare materială a fost publicată o variantă inițială a ordonanței de urgență, nu cea aprobată în ședința de guvern. Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, în Monitorul Oficial, în care scrie ‘transport’, nu ‘transport rutier’, așa cum a apărut astăzi. Eu mi-am păstrat promisiunea ca toți elevii să beneficieze de decontarea navetei pe orice fel de trasport”, a precizat Monica Anisie pentru HotNews.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI