Guvernanții pregătesc o lege care să descurajeze înmatricularea de automobile vechi. Dan Barna: ”România e un cimitir de mașini”

Nicu Stan, Ioana Nechifor 29.05.2021, 22:27
Guvernanții pregătesc o lege care să descurajeze înmatricularea de automobile vechi. Dan Barna: ”România e un cimitir de mașini”

Guvernanții pregătesc o lege care să descurajeze înmatricularea de automobile vechi. Dan Barna: ”România e un cimitir de mașini”. Cum vor să o facă, vedeți în articolul de mai jos.

Guvernul caută o soluție pentru ca România să nu mai fie un cimitir de mașini. Dan Barna susține că nu se va introduce o nouă taxă

Guvernanții pregătesc o lege care să descurajeze înmatricularea de automobile vechi. Dan Barna susține că România a ajuns un cimitir de mașini.

Astfel, vicepremierul Dan Barna spune că autorităţile discută pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a nu mai încuraja ca țara noastră să fie un cimitir de maşini.

Guvernul vrea sa descurajeze inmatricularea masinilor vechi
Guvernul vrea sa descurajeze inmatricularea masinilor vechi

Deocamdată nu se cunoaște nimic

De asemenea, Dan Barna a ţinut să amintească că nu se pune problema introducerii unei noi taxe pentru proprietarii de autovehicule vechi.

„Este o discuţie, nu e vorba despre introducerea vreunei noi taxe, este o discuţie legată de cum descurajezi revărsarea de maşini vechi, de maşini mai vechi de 15-20 de ani în piaţa românească, maşinile de care ţările vestice vor să scape. Şi aici, încercăm să găsim şi sunt discuţiile pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”, a declarat Dan Barna, astăzi, în judeţul Prahova.

Și ministerul Mediului lucrează la asta

Și ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că Ministerul Transporturilor lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării automobilelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluatoare și acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă în plus.

Pe de altă parte, Marea Britanie va interzice vânzarea de maşini noi pe benzină sau diesel începând din anul 2030, cu 5 ani mai devreme decât se plănuise iniţial, acesta fiind planul premierul Boris Johnson, denumit ”revoluţia verde”. Astfel, MArea Britanie și-a propus să atingă neutralitatea climatică până în anul 2050, informează Reuters.

Marea Britanie a stabilit prin lege neutralitatea climatică până în 2050

”Acum este momentul pentru o revenire verde cu locuri de muncă cu valoare adăugată care le oferă oamenilor satisfacţia că ajută în demersul de a face ţara mai curată, mai verde şi mai frumoasă”, a anunțat Boris Johnson.

Astfel, Marea Britanie este prima ţară din Grupul celor 7 (G7) care a stabilit prin lege neutralitatea climatică până în 2050. Asta va genera schimbări masive în modul în care britanicii călătoresc, utilizează energie şi chiar  mănâncă.

Cât ar costa planul lui Boris Johnson

În total, planul premierului Boris Johnson ar necesita echivalentul a 16 miliarde de dolari din fonduri guvernamentale, iar estimările premierului arată că aceste fonduri vor mobiliza sume de trei ori mai mari din partea sectorului privat. Nu în ultimul rând, transformarea din următorii 10 ani ar urma să genereze 250.000 de locuri de muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe