Greșeala uriașă care strică gustul cartofilor prăjiți. Când să îi pui în tigaie, de fapt

Stan Filon 21.11.2022, 08:14
Greșeala uriașă care strică gustul cartofilor prăjiți. Când să îi pui în tigaie, de fapt

O greșeală mică poate strica gustul cartofilor prăjiți, chiar dacă acesta pare un preparat banal, pe care oricine l-ar putea realiza. Ce poate fi mai simplu decât să prepari o porție de cartofi prăjiți? Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, deoarece și acest preparat are câteva secrete.

Greșeala uriașă care strică gustul cartofilor prăjiți

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să faci cartofi prăjiți și să nu îți iasă așa cum doreai? Cei mai buni cartofi prăjiți sunt cei crocanți, pe care toată lumea îi adoră, dar pe care nu mulți știu cum să îi prepare. De multe ori ne așteptăm să avem pe masă cartofi prăjiți aurii, cu o crustă la suprafață, care să trosnească atunci când sunt mușcați. În schimb, însă ne trezim cu o porție de cartofi moi, eventual și plini de ulei și stăm și ne întrebăm oare unde am greșit.

Ei bine, pentru a avea cartofii prăjiți perfect trebuie să urmăm câteva reguli de bază. În primul rând, se știe că cei mai buni cartofi pentru prăjit sunt cartofii roșii. Cei albi sunt ideali pentru piure. Dacă nu avem cartofi roșii, atunci putem să prăjim cartofi albi, dar trebuie să ne asigurăm că sunt fermi, pentru a nu avea surprize.

Greseala uriasa care strica gustul cartofilor prajiti. Cand sa ii pui in tigaie, de fapt
Greseala uriasa care strica gustul cartofilor prajiti. Cand sa ii pui in tigaie, de fapt

Reguli stricte, pentru cartofi delicioși

Trebuie specificat faptul că vor fi tăiați cât de cât uniform, pentru a se prăji în același timp. După ce am tăiat cartofii, aceștia trebuie ținuți în apă rece timp de o oră, pentru ca amidonul din cartofi să iasă în cantitate cât mai mare. Amidonul este cel care nu permite cartofilor să devină crocanți și delicioși, așa că trebuie să scăpăm de el.

Aceasta este prima greșeală pe care mulți o fac. nu acordă suficient timp cartofilor să de descotorosească de amidon. În cazul în care te grăbești, trebui să speli măcar cartofii într-un jet de apă rece. O altă greșeală foarte des întâlnită este faptul că nu așteptăm ca legumele noastre să se usuce.

După ce i-ai spălat, așează-i pe un prosop de hârtie și șterge-i, pentru a fi uscați atunci când punem cartofii la prăjit. Așa ne asigurăm că vom avea o porție de cartofi prăjiți crocanți și nici nu va sări ulei pe noi. Așadar, lasă-i la aer 10-15 minute, pentru a se usca. După ce s-au uscat, pune ulei în cratiță. Este de preferat o cratiță cu suprafață non-aderentă sau una clasică, dar cu fund gros.

După ce am pus ulei suficient, iar acesta s-a încins bine, atunci putem pune cartofii la prăjit. Atenție, aceștia nu trebuie întorși din două în două minute, ci trebuie întorși doar atunci când fac acea crustă delicioasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...