Greșeala pe care să nu o repeți când faci grătarul. Carnea va avea alt gust, mult mai bun

Iancu Andreea 01.05.2022, 08:50
Greșeala pe care să nu o repeți când faci grătarul. Carnea va avea alt gust, mult mai bun

Vremea frumoasă îi îndeamnă pe mulți să se bucure de relaxare în compania unui grătar cu prietenii. Pentru că preparatele gătite astfel se numără printre preferatele multora, este important să știi cum să pregătești totul ca mâncarea să fie savuroasă. Află care este greșeala pe care nu trebuie să o faci, astfel încât carnea să aibă un gust mai bun.

Ce greșeală să nu faci când pregătești grătarul

Chiar dacă, la prima vedere, pare cel mai simplu lucru pe care îl poți face în arta bucătăriei, pregătirea cărnii la grătar ascunde numeroase secrete. Mulți dintre cei care preferă aceste preparate savuroase obișnuiesc să facă greșeli, care îi costă ulterior în farfurie. Atunci când prepari carne, mici sau cârnați la grătar este recomandat să ții cont de câteva reguli simple, care te vor ajuta să îi impresionezi pe toți.

Una dintre greșeli este aceea că nu cureți suficient de bine grătarul. Deși unii ar crede că resturile de alimente coapte sau cărbunele carbonizat vor da o aromă mai bună preparatelor, în fapt se întâmplă exact contrariul. Așadar, asigură-te că ai curățat bine grătarul înainte de a pregăti mâncarea. Momentul ideal este acela în care ai terminat grătarul. Poți apela la o grăsime, care va elimina resturile imediat și vei economisi timp data viitoare.

Greșeala pe care să nu o repeți când faci grătarul
Trucuri pentru preparate savuroase la grătar

Cum să pregătești carnea la grătar. Greșelile pe care trebuie să le eviți

Nu ar trebui să folosești lichid pentru aprins focul. Acesta ar trebui pornit lent. Poți obține o flacără frumoasă cu ajutorul cărbunilor și a unui ziar mototolit, pe care trebuie să-l aștepți să ardă. De asemenea, asigură-te că ai răbdare până că cărbunii se încălzesc bine pentru a putea încinge grătarul.

Evită să pui friptura proaspăt scoasă din frigider. Bucătarii susțin că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli. Carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru a putea fi gătită uniform. În caz contrar, dacă sunt reci, fripturile se vor găti la exterior, iar interiorul va rămâne mai crud.

Încearcă să eviți căldura directă, mai cu seamă dacă nu intenționezi să obții o crustă crocantă. Orice tip de carne ar trebui să fie lăsat la căldură indirectă, pe o parte mai rece a grătarului, și pus peste flacără directă doar atunci când se dorește obținerea unui înveliș crocant.

Grătarul trebuie, de asemenea, încins bine. Un truc important este să testezi dacă poți sau nu ține palma aproape de grătar. În cazul în care nu poți să o apropii e semn că poți adăuga friptura. Dacă grătarul nu este suficient de bine încălzit, carnea ar fierbe mai degrabă și se va elimina sucul din ea. Friptura va fi uscată și fără gust.

După ce ai pregătit carnea la grătar, asigură-te că o lași 10 minute la odihnit. În ciuda faptului că mulți se grăbesc să se bucure de aromele delicioase, este recomandat să scoți carnea de pe grătar și să îi dai timp să se liniștească. Sucurile din interiorul său se vor distribui uniform. Feliaz-o și adaugă-i sare înainte de a o servi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...