Greşeala pe care o faci când găteşti omletă. Din cauza asta nu iese pufoasă

Andra Daoud 20.11.2021, 16:39
Greşeala pe care o faci când găteşti omletă. Din cauza asta nu iese pufoasă

Omleta este un preparat care, pe cât de simplu pare de făcut, pe atât de mari sunt șansele să nu ne iasă cum ne-am aștepta. O omletă perfectă trebuie să fie pufoasă, să nu fie prea arsă sau prea uleioasă și să se dezlipească ușor de tigaie. Ce trebuie să faci pentru a te asigura că obții o omletă perfectă?

Greșeala pe care mulți o fac atunci când gătesc omleta

Omleta este unul dintre cele mai versatile preparate din bucătăria românească. Simplă sau cu brânză, zdrențuită sau cu aspect perfect, cu legume sau verdeață – există o mulțime de rețete de omletă, numai bune pentru un mic dejun copios și nu numai. Omleta poate fi consumată la fel de bine pe post de prânz rapid sau cină delicioasă și sunt atâtea rețete la îndemână, încât nu ai cum să te plictisești de ea.

Pe cât de banală pare, pe atât poate fi de greu de făcut. Omleta perfectă are secretele ei, pe care nu toată lumea le cunoaște. De la cum sunt bătute ouăle, până la ce fel de tigaie folosim, cum amestecăm în omletă și cum o întoarcem, dacă este cazul – iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când faceți omletă.

Unul dintre cei mai importanți factori pentru ca omleta să iasă ca la carte, adică pufoasă și deloc arsă, este ca focul să fie mic. O flacără mare va face ca omleta să se ardă rapid pe partea de jos și chiar există riscul să se lipească de tigaie. Folosiți o tigaie non-aderentă, pe care să o preîncălziți pe foc.

Greşeala pe care o faci când găteşti omletă. Din cauza asta nu iese pufoasă
Greşeala pe care o faci când găteşti omletă. Din cauza asta nu iese pufoasă

Ungeți tigaia cu puțin unt sau ulei, iar când este încinsă, reduceți focul și adăugați ouăle bătute. În acest fel, la foc mic sau mediu, puteți controla viteza de gătire a ouălor și vă puteți asigura că omleta nu iese arsă sau uscată, ci pufoasă și delicioasă.

Beneficiile ouălor pentru sănătate

Chiar dacă mulți se feresc de ouă din cauza mitului potrivit căruia ar duce la creșterea colesterolului, adevărul este că ouăle reprezintă super-alimente care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Au o cantitate mare de proteine, grăsimi sănătoase și alte substanțe nutritive, iar studiile recente arată că nu există o legătură între consumul de ouă și creșterea colesterolului din sânge. Consumul regulat de ouă reduce riscul apariției unor boli cardio-vasculare și îmbunătățește văzul, datorită cantităților mari de vitamina A și de antioxidanți pe care le conțin acestea.

 

Urmăriți Impact.ro și pe