Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc orez. Detaliul care poate strica mâncarea imediat

Iancu Andreea 05.04.2022, 11:32
Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc orez. Detaliul care poate strica mâncarea imediat

Gospodinele care gătesc orez se confruntă adesea cu unele probleme, după fierberea preparatului. Deși este un ingredient aparent banal, pe care îl putem găti prin simpla fierbere în apă cu sare, orezul ascunde unele secrete. Multe dintre gospodinele care gătesc preparate cu orez fac o greșeală. Un detaliu simplu poate face diferența.

Care este greșeala pe care o fac gospodinele când gătesc orez

Chiar dacă mulți dintre noi ne putem considera în propria bucătărie mici ași în ale gătitului, există numeroase secrete pe care le ascunde această artă a mâncării. Până și simplul orez fiert este extrem de sensibil, iar gospodinele fac o greșeală nebănuită, când gătesc acest ingredient. Se pare că textura acestuia depinde foarte mult de un detaliu simplu.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să descoperi că orezul devine lipicios, având o textură deloc potrivită pentru mâncare. Acest fapt se datorează unui pas pe care multe gospodine îl omit uneori. Orezul poate să își schimbe aspectul în timpul preparării nu doar din cauza minutelor de fierbere, ci și din cauza lipsei unei spălări riguroase înainte de a fi adăugat în apa din cratiță. Conținutul de amidon din compoziția orezului face ca prin fierbere, acesta să transforme preparatul într-o masă lipicioasă. Pentru a preveni acest lucru, spală bine boabele de orez înainte de fierbere, până când apa devine limpede.

Care este greșeala pe care o fac gospodinele când gătesc orez
Spălarea orezului previne lipirea acestuia în timpul gătirii

Trucuri utile în bucătărie. Ce greșeli faci în timpul gătitului

Un sfat minunat pentru ca preparatele care au la bază orez să fie mai savuroase, boabele ar trebui prăjite puțin înainte de fierbere. Deși multe gospodine se grăbesc să adauge ingredientul în apă la fiert, acesta ar trebui rumenit ușor în puțin ulei vegetal. Înainte de a adăuga apă deasupra, încălzește bine uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește orezul ușor până își schimbă puțin culoarea. Adaugă apa și lasă-l la fiert timp de 20 de minute, la foc mic.

Ai grijă însă ca tigaia cu ulei să fie la temperatura optimă. Multe dintre ingredientele adăugate în tigaia cu uleiul rece vor absorbi mai mult ulei, în loc să se prăjească imediat și să capete crusta apetisantă. Astfel, rezultatul final va duce la un preparat bogat în calorii și mult prea uleios, existând posibilitatea de a strica semnificativ gustul mâncărurilor. Se confirmă astfel faptul că pregătirea preparatelor este una delicată, fiind nevoie să cunoaștem unele trucuri și tehnici astfel încât să obținem în final mâncare delicioasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...