Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când prepari ceai la pliculețe. Riscul este uriaș

Stan Filon, Mihai Ianoși 24.02.2023, 18:44
Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când prepari ceai la pliculețe. Riscul este uriaș

Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când prepari ceai la pliculețe! Sunt mulți români care beau ceai în fiecare zi, iar rețeta este una dintre cele mai simple. Cu toate acestea, mulți consumatori de ceai fac un gest care face diferența dintre un ceai sănătos și unul mai puțin sănătos.

Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată când prepari ceai la pliculețe

Ceaiul este o băutură de care se bucură foarte mulți oameni. Mai exact, peste 60% din populația pământului consumă ceai în mod regulat, fie pentru micul dejun, pentru pauza de gustare sau pur și simplu pentru a se relaxa la sfârșitul zilei. Alții apelează la o cană fierbinte de ceai atunci când sunt răciți.

Chiar dacă procentul celor care consumă ceai este unul foarte mare, se pare că la fel de mare este și procentul celor care fac un gest care nu este deloc sănătos. Dar cu ce poți da greș atunci când faci un ceai? Ei bine, rețeta este probabil cea mai simplă din lume, mai ales atunci când vorbim despre ceaiul la plic.

Greseala pe care nu trebuie sa o faci niciodata cand prepari ceai la pliculete
Greseala pe care nu trebuie sa o faci niciodata cand prepari ceai la pliculete

Care este secretul ceaiului perfect

Se pune apa la încălzit, iar atunci când fierbe o turnăm peste unul sau două pliculețe de ceai. Unele persoane preferă să acopere cana de ceai cu o farfurioară pentru a lăsa băutura la infuzat, pe când altele îl consumă aproape imediat cum se răcește puțin.

Ei bine, atunci când trebuie scos pliculețul de ceai din cană mulți fac o greșeală care i-ar putea costa destul de mult. Băutura lor nu va mai fi la fel de sănătoasă. Aceștia aleg să stoarcă pliculețul de ceai în cană, pentru un plus de culoare și savoare.

Specialiștii spun că aceasta este o adevărată greșeală. Strângerea plicului de ceai pare un act inofensiv, cu toate acestea, eliberezi atunci mai mulți acizi tanici în băutură, făcând-o mai amară și mai acidă. La aceasta se adaugă și riscul ca pliculețul de ceai să se rupă. Frunzele se vor amesteca cu apa, modificând culoarea și claritatea ceaiului! Deci, trebuie să scoți plicul de ceai imediat după ce s-a înmuiat, fără a-l stoarce.

Cât timp trebuie să lași pliculețul de ceai în apa fierbinte ca să se infuzeze?

  • Ceaiul verde se infuzează 3 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 70°C.
  • Ceaiul negru se infuzează 4 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de  90-95°C.
  • Ceaiul alb se infuzează 7-20 de minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 85°C.
  • Ceaiul roșu se infuzează 5 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 90-95°C.
  • Ceaiul oolong se infuzează 5-7 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 85°C.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...