Greşeala pe care cele mai multe gospodine o fac atunci când spală rufele. Aşa îţi nenoroceşti hainele

Badea Violeta 27.10.2021, 15:10
Greşeala pe care cele mai multe gospodine o fac atunci când spală rufele. Aşa îţi nenoroceşti hainele

Probabil ai observat şi tu că haine tale preferate ajung să se deterioreze în urma spălărilor repetate sau a modului greșit de întreținere a țesăturii. Poate nu știați, însă există o greșeală pe care foarte multe gospodine o fac atunci când spală rufele. Iată care este aceasta.

Greșeala banală pe care să o eviți atunci când speli rufe

Unele pete ies foarte ușor, altele ne pot distruge definitiv tricoul preferat. Pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de el, este obligatoriu să știm cum îl putem curăța pentru a-i proteja culoarea și țesătura pentru cât mai mult timp. De cele mai multe ori avem impresia că ne pricepem foarte bine la asta, dar greșim fără să ne dăm seama.

De exemplu, specialiștii spun că nu procedăm corect atunci când punem hainele la spălat în funcție de culori. Aceștia ne recomandă să citim etichetele și să le punem la spălat în funcție de temperatura la care trebuie curățate. Astfel, rufele noastre vor arăta ca noi și nu-și vor pierde aspectul strălucitor.

Greseala banala pe care să o eviti atunci cand speli rufe
Greseala banala pe care să o eviti atunci cand speli rufe

Alte greșeli pe care le facem atunci când spălăm hainele

  • Nu speli hainele noi

Sunt noi, nepurtate și nu prezintă pete. Cu toate astea, hainele pe care abia le-am cumpărat din magazine trebuie spălate înainte de a le purta, fiindcă conțin substanțe chimice ce pot produce alergii sau iritații ale pielii. Mai mult, articolele vestimentare s-ar putea să aibă foarte mulți microbi, mai ales dacă sunt cumpărate de la reduceri și au stat expuse pentru foarte mult timp.

  • Nu speli hainele la temperaturi ridicate

E adevărat că multe haine necesită spălare la temperaturi mici, fiindcă se decolorează. Cu toate astea, specialiștii insistă să spălăm hainele la temperaturi ridicate. Aceștia susțin că o temperatură mai mică de 40 de grade Celsius omoară doar 6% din bacterii, iar o temperatură de 60 de grade le distruge în totalitate.

  • Nu alegi detergentul potrivit

Atunci când speli rufe este recomandat să alegi cu atenție detergentul. În comerț există detergenți non-biologici. Aceștia au în conținut anumiți agenți de înălbire, care curăță și dezinfectează.

De asemenea, magazinele mai comercializează și detergenți biologici, care se bazează pe enzime care elimină particulele de mizerie. Dacă alegi varianta din urmă este recomandat să foloseștă și dezinfectanți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...